Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

SIVUSTON YLEISET SÄÄNNÖT:

1. Otetaan toiset huomioon eikä kiusata ketään.
2. Jos pahoitat mielesi jonkun sanomisista, ota asia puheeksi, se saattaa olla ihan tahatonta ja asia saadaan sitten selvitettyä.
3. Muistat, että asioista voi keskustella ilman riitelyä, eikä heti tarvitse suuttua.
4. Ei jätetä ketään huomiotta ja autetaan muita pääsemään juoneen mukaan, tarkoitus olisi, että kaikilla roolipelaajilla olisi seuraa eikä kukaan jää ulkopuolelle vain katsomaan muiden pelaamista.

5. Ei oteta liian vakavasti, tarkoitus on pitää hauskaa! :)

ROOLIPELIN SÄÄNNÖT:

Hahmoista:
1. Hahmosi on oltava ITSE KEKSITTY, eli ei mikään jo olemassa oleva hahmo. Kirjoista, elokuvista, peleistä, tv/manga/anime-sarjoista ym. olevia hahmoja ei hyväksytä.
2. Hahmosta olisi suositeltavaa antaa jokin kuvanäyte kuvailun lisäksi. Kuvan täytyy olla PIIRRETTY, eli ei oikeiden ihmisten kuvia. Valmiita piirrossarjojen ja sarjakuvien hahmojen kuvia saa käyttää, mutta se on vain hahmon ulkonäkö ja luonne ja nimi on keksittävä itse.
- Jos käytät valmista kuvaa, sitä ei voi laittaa roolipelin galleriaan, koska en tahdo tekijänoikeuksia rikkovia kuvia sivulleni.
- Edelleen, jos käytät jonkun valmista kuvaa, kuvalla pitää olla selkeästi merkittynä, mistä kuva on ja mielellään, kenen kuva.

3. Kuvan on sovittava roolipelin tyyliin, että ei kiitos mitään animekoulutyttöjä. Ja koska asian kanssa on ollut ongelmaa, niin en hyväksy keskiaikaroolipeliin minihameita. Tiettyjä vapauksia saa ottaa, mutta yritetään jotenkin pitää ajan henkeä yllä.

Kuvasta ja sen lisäämisestä lisää Apua-osiossa.

Pelaamisesta:
1. Kirjoitetaan joko preesensissä (nykyisessä aikamuodossa) tai imperfektissä (menneessä aikamuodossa).
2. Käytetään joko minäkertojaa (Minä menin kotiin) tai hänkertojaa (hän meni kotiinsa). Joko tai, ei vaihdeta muotoa kesken kaiken vaan pitäydytään siinä, minkä valitsee. Jos valinta tuntuu vaikealta, niin kerrontatapaa saa sillä perusteella muuttaa, mutta sitä ei vaihdeta jatkuvasti fiiliksen mukaan.
3. Repliikit eli puheenvuorot lainausmerkkeihin esim. "Hei, mitä kuuluu?" tai jos vuorosanaviivan käyttö on itselle luonnollisempaa, niin muistakaa selkeyden takia aloittaa vuorosana aina uudelta riviltä. Jos ajatuksia ei sisällä itse kerrontaan, ja ne tahtoo ilmaista repliikin omaisesti, käyttäkää selkeyden vuoksi risuaitoja erottamaan ajatukset puheesta: #Mitähän hänelle mahtaa kuulua?#
4. Roolipelin tekstin määrällä ei ole väliä, mutta olisi suotavaa kyetä kirjoittamaan sujuvaa, kuvainnollista tekstiä ja vastattava vastaroolijan roolaukseen kunnolla.
5. Kirjoitusvirheitä tulee kaikille, mutta pyritään silti mahdollisimman hyvään suomen kieleen ja kirjoitetaan kokonaisia lauseita.
6. Ei valiteta joka ikisestä kirjoitusvirheestä, koska niitä sattuu kaikille.
7. Kommunikoidaan muiden hahmojen kanssa, seuran saaminen on itsestä kiinni, jos et itse ole aktiivisesti hakeutumassa jonkun hahmon seuraan, et voi olettaa, että kukaan tulee hakemaan hiljaista syrjäänvetäytyjää mukaan kovin montaa kertaa, jos ei saa mitään vastakaikua.
8. Otetaan edelleen muutkin seuraan ja tarjotaan seuraa, jos edellisestä huolimatta joku näyttää jäävän syrjään. Kaikille ei ole helppoa tehdä aloitetta edes roolipelissä, mutta ei siten, että yksi pitää yllä kaikkien kanssa kommunikointia, se väsyttää kenet tahansa.
9. Ei autohitata, eli roolipelata toisten hahmoilla, ellei siihen ole saatu erikseen lupaa. Jos roolaukseesi sisältyy jotakin, mikä vaikuttaa toisen hahmoon huomattavasti, osion perään laitetaan merkki (?) tarkoittamaan, että vastaroolaaja voi päättää tapahtuuko näin vai ei ja muuttaa sitä kohtaa vielä omassa roolauksessaan.
10. Kenenkään hahmo ei ole voittamaton, eikä jokaista vihollisen iskua voi torjua tai väistää. Tietenkin hahmon ominaispiirteet vaikuttavat tähän, mutta jotain kohtuutta kuitenkin. Uutena elementtinä tässä on taistelutilanteissa nopan heitto, jolla katsotaan, miten itse kunkin hahmolla menee. Siitä on erikseen esimerkit sivuplakissa Sääntöjen alla nimellä "Taistelutilanteet".
11. Kenenkään hahmoa ei tietenkään tapeta ilman lupaa.
12. Kun tekee hahmon, se velvoittaa myös paikallaoloon. Jos aikaa ja kiinnostusta ei ole, älä osallistu. Kenenkään ei silti odoteta olevan paikalla ympäri vuorokautta, sillä kaikilla on muutakin elämää. Jos tiedät jo, että sinulla on aikaa roolipelata vähän silloin tällöin, älä ota mitään hirvittävän tärkeää hahmoa, joka on oleellinen juonen kannalta. Vähemmän tärkeä hahmo pysyy kyllä mukana, vaikkei joka viikko pääsisikään paikalle.
13. Jos sinulle tulee poissaolo ja tiedät sen etukäteen, lomamatka esimerkiksi, niin olisi kiva, jos ilmoittaisit siitä. Jos pelaajaa ei näy kuukauteen, eikä mitään selitystä ole tullut, kyseisen pelaajan hahmo(t) poistetaan.
14. Jos lopetat roolipelin, järjestä hahmosi pois tarinasta. Esimerkiksi tappamalla tai laittamalla matkustamaan muualle. Jos lopetat, eikä mitään ilmoitusta tule, hahmo vain kuolee.
15. Kirosanojen käyttö ei ole kiellettyä, mutta suosittelen harkitsemista niiden käytössä, koska ketään ei halua lukea pelkkää kiroilemista ja asiat saa varmasti ilmaistua myös ilman.
16. Intiimi kanssakäynti hoidetaan jossain muualla yksityisesti tai ohitetaan, ihan siksi, että kaikki eivät välttämättä tahdo lukea niistä yksityiskohtaisesti.

©2020 GILDOMERA - Fantasiaroolipeli - suntuubi.com