Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

ENSIMMÄINEN AIKA N. 2000 VUOTTA

Gildomeran ensimmäinen aikajakso alkoi ensimmäisten ihmisten rantauduttua sen rannoille. Tarkkaa tietoa ei ole, milloin ja mistä ihmiset olivat peräisin, mutta jostakin kaukaisesta merentakaisesta heimosta, joiden maata oli mahdollisesti kohdannut jokin luonnonkatastrofi, mikä pakotti ihmiset huterien lauttojen ja veneiden varassa suuren meren ylittämiseen siinä toivossa, että löytäisivät uuden maan asutettavaksi.

Gildomera oli tätä ennen asumaton, eikä siellä ollut kuin eläimiä ja lintuja suurissa metsissä. Maa oli saanut olla rauhassa, sillä sen eristi kolmelta ilmansuunnalta suuri meri ja karikkoiset rannat. Mantereeseen kiinnittynyttä osaa taas rajasi suuri vuoristo, jonka yli tuolloin ei vielä kukaan uskaltautunut. Vuoriston johdosta maaperä oli rikas, jokia ja järviä oli runsaasti, maa oli ihanteellinen ihmisasutuksen perustamiseen.

Ensimmäiset asutukset keskittyivät rannikolle ja tärkein elinkeino oli kalastus, mutta myös metsästys sekä keräily. Ihmiset nimesivät maan Gildomeraksi, tähden mukaan, jota ilmeisesti merenkulkijat olivat seuranneet löytäessään maan. Ensimmäiset 300 vuotta asumukset olivat alkeellisia majoja ja helposti siirreltäviä eläimen nahoista valmistettuja telttamaisia viritelmiä, jotka oli helppo ottaa mukaan siirryttäessä ruuan perässä alueelta toiselle. Sittemmin maanraivauksen ja viljelyn sekä karjankasvatuksen alettua asutuksista tuli kestävämpiä ja pysyvämpiä ja ensimmäiset kylät muodostuivat. Aikojen saatossa kylät kasvoivat ja alkoi muodostua kaupunkeja. 

Ihmiskunta kasvoi ja tarvitsi lisää elintilaa. Uusia kyliä ja kaupunkeja rakennettiin ja muodostui erillisiä heimoyhteisöjä. Maa-alueista käytiin kahakoita ja parhaimmillaan, noin vuoden 500 paikkeilla, erillisiä pikkukuningaskuntia oli yli kolmekymmentä. Rakennustaidot kehittyivät, viljelykset laajenivat, kaupankäynti heimojen välillä aloitettiin. Ihmisten elintaso nousi ja kaupungit suurenivat ja vaurastuivat. Heimot sotivat keskenään ahkerasti ja valtasivat toisiltaan alueita. Seuraavat 1000 vuotta olivat levottomia ja kutsuttu Heimosotien ajaksi (500–1500). Jatkuvasti joku heimo valtasi toisen alueita, liittouduttiin toisia vastaan ja petettiin liittolaiset, suuria heimoja nousi ja kaatui yhtä tiuhaa tahtia. Lopulta heimojen keskuudesta alkoi nousta suuria ja voimakkaita hallitsijasukuja. Vuoteen 1500 mennessä tilanne alkoi tasaantua ja heimot yhdistyä suuremmiksi pysyviksi yhteisöiksi. Lopulta noin vuonna 2000 ensimmäistä aikaa kymmenen suurta hallitsijasukua solmivat rauhan ja sopivat aluejaoista ja näin muodostuivat lopulliset Gildomeran seitsemän kuningaskuntaa: Astoirwen, Caenezh, Dehrah, Geros, Nierdales, Urumiya ja Vinemar.

©2019 GILDOMERA - Fantasiaroolipeli - suntuubi.com