Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Muu matkaseurue
(14 kuvaa)

<--Edellinen 14 / 14
[Varg.jpg]
Varg.jpg

LOMAKE:

Roolipelaaja: neno

Hahmon perustiedot:
Nimi: Varg Solberg
Sukupuoli: mies
Ikä: 41
Ammatti ja asema: Henkivartija
Ase(et): Sotavasara, mutta myös kohtalainen jousen käyttäjä

Ulkonäkö: (kuva: neno)
https://www.deviantart.com/neno0608/art/Varg-782672714?ga_submit_new=10 %3A1548420450
Varg on isokokoinen mies, vaikka ei olekaan mikään hongankolistelija. Miehllä on pituutta suurin piirtein semmoiset 172 senttiä, mutta leveyttä hänellä on lähes kahden aikuisen miehen verran. Miehellä on leveät hartiat ja rintakehä, sekä paksut ja voimakkaat raajat, ja tämän taakse on pienempien ja vähän isompienkin helppoa piiloutua. Tästä syystä mies tosin saattaa näyttää toisten mielestä lähes huvittavan lyhyeltä, tai sitten pää koomisen pieneltä. Tätä tosin tasoittaa onneksi pitkät ja paksut hiukset, jotka on aina hieman räjähtäneen näköiset, jotka tuskin tulee koskaan siliämään. Miehen hiuspehkoa voi hyvällä omatunnolla sanoa linnunpesäksi, sillä toisinaan linnut saattavat todellakin pysähtyä lepäämään karkean pehmoiseen karvakasaan.

Vargin kasvot eivät ole myöskään yhtään sen sirommat. Miehellä on vahva leuka ja hyvin kulmikkaat piirteet, joita koristelee sikin sokin kasvoja pitkin kulkevat arvet. Kasvoista puolet peittyy paksun, vaalean parran alle, jossa toisinaan on pieniä lettejä tekemässä miehestä vähemmän rujon näköistä. Muhkeiden viiksien päällä on pyöreä ja leveä perunanenä. Miehen silmät ovat pyöreät, väriltään kirkkaan siniharmaat, jotka voisivat olla ehkä nätit, jos eivät olisi niin pienikokoiset, ja raskaat kulmat saisi niitä näyttämään vielä enemmän nappimaisemmilta. Miehen iho on hyvin vaalea, joka ei päivety kunnolla auringonkaan alla, ja kuumina päivinä Vargin kasvot punoittavat selvästi. Myös kova työ saa värin nousemaan miehen kasvoille helposti, ja usein tämä näyttää paljon hengästyneemmältä kuin mitä oikeasti on. Kovat ja karkeat piirteet saavat miehen näyttämään jurolta ja vihaiselta, vaikka näin ei olisikaan, ja yleensä Varg saa sekä lapset että aikuiset säikähtämään yrittäessään hymyillä.

Varg käyttää työssään raskastekoista, mutta hyvin suojaavaa haarniskaa, sekä karhuntaljaviittaa, joka osoittaa hyödyllisyytensä erityisesti talven kylmillä pakkasilla. Eikä mies kyllä muutenkaan mikään väripilkku juuri ole, edes kotonaan, vaan vaatekaappi koostuu läpi vuoden hyvin yksinkertaisista väreistä ja materiaaleista. Tämä osaksi auttaa Vargia sulautumaan hyvin taustaansa, oli hän missä hyvänsä, ja iso mies katoaakin nopeasti näkyvistä joko ihmismassaan tai luonnon helmaan, jos tähän ei osaa kiinnittää erityisemmin huomiota.

Luonne: Varg on luonteeltaan rauhallinen ja lempeä, vaikka ensisilmäys ei siltä näytäkään. Oma perhe, lähimmäiset ystävät ja tuttavat, niin kaksi- kuin nelijalkaisetkin, mahtuvat kaikki sovussa miehen suureen karhunsydämeen. Tämä rauhaa rakastava jättiläinen kuitenkin viihtyy paremmin hiljaisessa ilmapiirissä luonnon helmassa, ja yleensä välttelee juhlatilaisuuksia tai jää jonnekin nurkkaan pohtimaan syvällisiä. Mies viettää hyvin paljon aikaa yksin omien ajatustensa kanssa, suurilta osin siksi, että hän on mykkä. (Lisää aiheesta muuta-osuudessa) Tutumpien seurassa kommunikointi kyllä onnistuu, näiden ymmärtäen miehen viittomista, urahteluja ja äänensävyjä.
Osittain tämä rakastava luonne on syynä, miksi Varg päätyi henkivartijaksi. Mies on hyvin kuuliainen saamistaan käskyistä ja hänellä on voimakas halu suojella, sekä vahva keho, joten ammatti sopii tälle kuin nenä naamaan. Hän on hyvin suojelevainen läheisistään ja perheestään, erityisesti nuoremmasta tyttärestään kotona, jolle ei ole vielä löytynyt sulhoa ottamaan isän paikkaa, ja osaa kyllä äityä hurjaksi, jos tämä tai kukaan muukaan perheestä on vaarassa. Silloin rauhallinen nallekarhu muuttuu vihaiseksi pedoksi, joka kostaa samalla mitalla takaisin, yleensä hieman enemmänkin. Tämä ei tosin ole yleistä, sillä Varg tietää, ettei aina voi saada tahtoaan läpi, ja pyrkii välttelemään tyttäriensä liiallista hemmottelua, sillä järkevä käytös on kuitenkin se, jolla elämässä hänen mielestään selviää parhaiten. Mies on tasapainoinen sekoitus lempeää suojelijaa ja elämän opettajaa.
Työn myötä myös Caine on päässyt korkealle suojeltavien listalla, joka Vargilla tuntuu muutenkin olevan loppumaton. Kuitenkin varsinkin prinssin tapauksessa mies haluaa tämän oppivan pärjäämään, vaikka mielellään katsookin nuoren miehenalun perään. Silti Varg on aika ajoin prinssistä myös hieman huolissaan, että kasvaako hoikasta ja vilkkaasta Cainesta koskaan yhtä vahvaa kuningasta kuin isästään, jollaisen Caenezh tarvitsee. Hän on kuitenkin luottavainen tämän asian suhteen.

Vargilla ei ole suuria haaveita, mitä tulevaisuuteen tulee, onhan hän jo saavuttanut varsin paljon elämänsä aikana. Hän haluaa yksinkertaisesti nähdä Cainen nousevan hyväksi kuninkaaksi isänsä paikalle tulevaisuudessa, ja vanhetessaan itse hyödyttömäksi toimimaan henkivartijana, pääsemään nauttimaan rauhallisesta eläkkeestä. Miehen suurin unelma on kuitenkin tulla vielä jonain päivänä ukiksi.

Muuta:

Alkujaan kotoisin pienestä maalaiskylästä Caenin ja Carosin väliltä. Varg varttui keskituloisessa perheessä, isän toimiessa sotilaana ja äidin tyytyessä kodin hoitoon. Lomilla isä vei usein poikansa metsälle, ja pitkään Varg uskoikin alkavansa metsästäjäksi. Aika kuitenkin muutti mielen teinivuosina, ja poika päätyi seuraamaan isänsä jalanjälkiä, mennen jopa tämän edelle. Nykyisin jo vanha pariskunta asustaa perheen tilalla, jota hoitaa Vargin vanhempi veli perheineen.

Vargin omaan perheeseen kuuluu vaimo Barbara, sekä tyttäret Ylva (20) ja Wolfae “Fae” (16). Vanhempi tyttäristä on naimisissa perhetutun pojan Odin Alfssonin kanssa, ja molempien suvuissa kovasti odotetaan, josko kohta näille syntyisi omaa jälkikasvua. Mitä Vargin vaimoon tulee, Barbara on ehdottomasti se, joka määrää kotona, ja nainen on tiukka jopa vieraille ja ystäville, mutta sulaa lempeäksi ja rakastavaksi vaimoksi miehensä seurassa.
Kielensä Varg menetti 12-vuotiaana onnettomuudessa metsästysretkellä. Odottaessaan saaliin ryntäävän ohitseen voidakseen ampua tämän, poika putosi puusta, ja iski leukansa kiveen, puraisten siinä samalla itseltään kielen katki. Hätääntynyt isä ja setä yrittivät pelastaa sen, mitä pelastettavissa oli, turvautuen verenvuodon lopettamiseksi haavan polttamiseen umpeen. Operaatio ei onnistunut keskellä metsää säikähtäneiltä aikuisilta erityisen hyvin, mutta Varg selvisi hengissä, saaden ikuiset arvet leukaansa, ja pojan kieli jäi sille tielleen.

Harrastaa puuesineiden veistelyä vapaa-ajallaan metsän rauhassa, ja onkin tehnyt kotiinsa monia pieniä hyöty- ja koriste-esineitä. Sodan alkamisen jälkeen veistelyt tosin ovat päätyneet olemaan enemmän nuolia hänen jouseensa.

Ratsu: Vargin ratsu on hallakko ori nimeltään Gimli. Tämä muistuttaa ulkoisesti miestä huvittavan paljon, ollen vahvarakenteinen, hieman lyhyemmän puoleinen ratsu, jonka varusteet kilpailevat Vargin kanssa. Sen turkki on pörröttyy usein helposti ja nopeasti, saaden otuksen näyttämään varsin suloiselta. Ominaisuuksiltaan ori on kestävä ja jaksaa kulkea pitkiä matkoja väsymättä. Gimlin verenperinnöstä löytyy kyllä caenezhin vuoristohevosta, mutta rodun puhdasverinen edustaja se ei ole.

Persoonaltaan hevonen on pääosin melko rauhallinen, vaikkakin ärhäkkä tuntemattomien tullessa liian lähelle. Gimli ei kuitenkaan ole riidanhaluinen, vaan pikemminkin varautunut ratsu, joka suosii tutun lauman hevosten ja ihmisten seuraa. Gimli ei ole enää nuori hevonen, mutta sitäkin sisukkaampi, joskus horjahtaen hieman itsepäisyyden puolelle. Orilla on myös huono tapa olla hieman syöppö, mutta kovan työn uurastajana se tarvitsee jokaisen murusen, ja ruokailun aikana otus ei halua liikkuakaan paikaltaan. Paras kaveri Gimlille on kotona eläkepäiviään viettävä edeltäjänsä, jo harmahtavaksi käynyt kimo, Galdalf.

Kuningaskunta: Caenezh

Asuu nykyisin lyhyen matkan päässä pääkaupungista, kuitenkin keskustan ulkopuolella. Hänellä on vaimonsa kanssa tila, jossa he kasvattavat metsästyskoiria ja koirasusia, joita toisinaan vuokraavat naapureille metsästysavuksi, ja osa saaliista luovutetaan näiden ruokintaan. Vargia hieman huolettaa, mitä kennelille tapahtuu hänen jälkeensä, sillä hänellä ei ole poikalasta perimään tilaa. Lisäksi Barbaralla on oma pieni puutarhansa perheen tilalla, josta kasvattaa hieman lisäruokaa perheelleen siltä varalta, jos Varg joutuu olemaan pidempään poissa kotoa työnsä vuoksi.1. 2. 3. 4. 5.

Roskapostisuojaus: Paljonko on neljä plus seitsemän?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)
©2019 GILDOMERA - Fantasiaroolipeli - suntuubi.com