Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Muu matkaseurue
(14 kuvaa)

<--Edellinen 5 / 14 Seuraava-->
[Dorian Nightingale.jpg]
Dorian Nightingale.jpg

LOMAKE:

Roolipelaaja: Megohime

Hahmon perustiedot:

Nimi: Dorian Nightingale
Sukupuoli: Mies
Ikä: 35

Ammatti ja asema: Sotilas, Tergaronin kaupungin päällikkö ja prinssi Farranin henkivartija.

Aseet: Puolentoista käden miekka ja kaksi pitkää, kapeateräistä veistä, joiden kärjissä on väkäset.

Ulkonäkö: (kuva: Megohime)

http://aijaa.com/yBHWEK

Dorian on noin 180cm pitkä, lihaksikas ja voimakasrakenteinen mies. Hänellä on leveät hartiat ja suora ryhti ja hänen kuntonsa on erittäin kovaa tasoa. Vaikka hänellä lihasta onkin, hän on silti melko solakka, eikä kovinkaan massiivinen kooltaan. Dorianin iho on erittäin kalpea, sillä hän inhoaa auringon paistetta ja välttelee sitä melko taidokkaasti, vaikka ulkona suurimman osan ajastaan onkin. Kasvot ovat suoralinjaiset, raavaaksi mieheksi melko sirot, mutta voimakaspiirteiset ja hiukan kolhot. Nenä on suora ja melko pitkä, huulet kapeat ja suupielet yleensä alaspäin kääntyneet. Dorian ei hymyile koskaan ja nauraa hän ei osaa. Miehen kasvot ovat aika vähäilmeiset ja yleensä ilmeen vaihtumista ei juuri huomaa. Dorianin silmät ovat kapeat ja väriltään usvan harmaat, silmänaluset ovat yleensä melko tummat valvottujen öiden takia. Hänen hiuksensa ovat puolipitkät, suorat ja väriltään vaaleanruskeat. Kulmakarvat ovat tuuheat ja hivenen hiusten väriä tummemmat.

Dorian pukeutuu asemansa mukaisesti arvokkaasti ja kuhunkin tilanteeseen sopivalla tavalla. Hän panostaa mieluummin vaatteiden korkeaan laatuun kuin koristeellisuuteen, mutta sortuu välillä näyttävämpiinkin valintoihin. Yllensä vaatteet pohjautuvat arvokkuuteen, käytännöllisyyteen ja tummaan värimaailmaan, hän ei loista väripaljoudella ja yleensä mitä mustempi, sen parempi. Ainoa väri, mitä hän käyttää, on tummansininen, muuten vaatetus on mustan lisäksi yleensä hyvin tummaa harmaata tai ruskeaa. Vaikka Astoirwenin sotilasunivormut ovat silmiinpistävän räikeän punaiset, Doriania ei yleensä siinäkään värissä näe ja harvemmin kukaan uskaltaa hänelle siitä tulla huomauttelemaan. Jos punaista on pakko käyttää, sitä on yleensä todella vähän ja mieluiten mustan viitan alla.

Vaikka Dorian pyrkii kaikessa mahdollisessa, myös pukeutumisessa, käytännöllisyyteen, on poikkeuksia, jotka vahvistavat säännön. Hänet nähdään yleensä sonnustautuneena pitkään tummansiniseen takkiin, jossa on näyttävä korkea kaulus hopeareunuksilla ja melko näyttävät olkakoristukset niin ikään hopealangoin viimeisteltynä. Hihansuut ovat ylös käännetyt ja niin ikään hopealla silatut. Vaate kiinnitetään edestä ja takana on halkio, joka helpottaa ratsastamista. Takki kiinnitetään nahkavöillä edestä, joissa on hopeasoljet, ja leveällä nahkavyöllä, jossa on suuri hopeasolki niin ikään. Tätä asustusta ei hyvällä tahdollakaan voi sanoa käytännölliseksi, mutta sitä käytetäänkin lähinnä virallisissa työtilaisuuksissa, joissa yleensä muut käyttäisivät sotilasunivormua. Haarniskana Dorian suosii enemmän kevyempiä suojuksia kuin massiivisia kokohaarniskoita.

Luonne:

Dorian sai yhdessä roolipelissä lempinimen ”Koko kansan kaamosmasennus”, joka kiteyttää miehen luonteen aika hyvin. Hänellä kun on paha tapa latistaa tunnelmaa jo pelkällä olemassaolollaan ja etenkin puhuessaan hänellä on ikävä taipumus olla erittäin pessimistinen. Omasta mielestään hän vain on realistinen ja varautuu kaikkeen mahdolliseen, eikä erityisemmin etsimällä etsi synkkiä asioita kaikesta mahdollisesta. Kunhan nyt vain huomauttaa ystävällisesti karusta todellisuudesta, jos joku sattuu sen unohtamaan. Dorian ei ole mikään seurapiirien suosituin henkilö juurikin melko masentavan seuransa takia, minkä johdosta seura ei erityisemmin viihdy Dorianin lähellä, onneksi Dorian ei myöskään ole maailman seurallisin, joten nämä kaksi pitävät mielellään välimatkaa toisiinsa. Mikään epäsosiaalinen erakko Dorian ei toki ole, hän on erittäin lahjakas puhuja, kun kokee tarpeelliseksi vain puhua ja yleensä hän puhuu asiaa lyhyesti ja ytimekkäästi, eikä löpise turhia. Jonninjoutava jutustelu ei yksinkertaisesti kuulu hänen luonteeseensa. Dorianilla ei ole juuri minkäänlaista huumorintajua, hän ei naura koskaan ja harva on nähnyt hänen edes hymyilevän. Dorian on melko totinen ja vakava mies joka ottaa asiat vakavasti eikä siedä sitä, että toiset hölmöilevät ja lyövät asiat leikiksi.

Työ ja uralla eteneminen on Dorianille tärkeää ja hän laiminlyö hyvin paljon muita elämän osa-alueita työnsä takia. Hän turhautuu, jos eteneminen pysähtyy ja hän jää liian pitkäksi aikaa samoihin tehtäviin tai kokee, ettei saa kehitettyä itseään ja osaamistaan. Hänellä on tavoitteet hyvin korkealla ja hän suuntaa niitä kohti hyvin määrätietoisesti, suunnitelmallisesti ja keinoja kaihtamatta. Vaikka hän saavuttaisikin tavoitteensa, hän ei jaksa siitä pitkään iloita, koska hänen on saatava heti uusi tavoite, johon pyrkiä. Dorian on hyvin ankara itselleen ja muille ja häneen on erittäin vaikea tehdä vaikutusta ja hänen arvostustaan on vaikea ansaita. Itseään korkeammassa asemassa olevia hän arvostaa vain näennäisesti, ellei henkilö ole oikeasti hänestä arvostuksen arvoinen, pelkkä hyvä suku ja rikkaus eivät Dorianin silmissä tee kenestäkään arvostettavaa, ei edes hänestä itsestään. Hän ei tahdo itseään arvostettavan pelkän aseman takia vaan itsensä ja saavutustensa takia, joten ei osaa sitä muillekaan heppoisin perustein antaa. Lisäksi muiden arvostus ei ole Dorianille mitenkään tärkeää, hän haluaa vain itse saavuttaa itselleen tärkeitä asioita ja olla oman arvostuksensa arvoinen.

Dorian ei alamaisena ole mitenkään helpoimmasta päästä johtuen juuri siitä, että Dorian ei arvosta ylempiään ehdoitta vaan hänen arvostukseensa vaaditaan perusteita ja tekoja. Dorian ymmärtää asemansa, mutta saattaa ylemmilleenkin olla paikoitellen röyhkeä ja suorapuheisuutensa takia hän ei kauheasti kaunistele sanomisiaan, mikä ei kaikkia tahoja miellytä. Hänellä on vahvoja näkemyksiä ja mielipiteitä ja hän tuo ne kyllä esille ja myös sen, jos muut ovat hänestä väärässä. Dorian on kuitenkin lahjakas puhuja suorasanaisuudestaan huolimatta ja osaa tuoda ehdotuksensa ja ideansa esille. Hänellä on osaamista ja hän mielellään ottaa kantaa asioihin, joista hän tietää ja joissa tietää olevansa hyvä. Hän ei ole turhan vaatimaton silloin kun tietää olevansa asiantuntija jonkin asian suhteen ja jos hän taas ei koe tietävänsä asiasta tarpeeksi, hän yleensä pitää mielipiteensä ominaan.

Muuta:

Suvun taustaa:

Dorianin suku ei ole lähtöisin Astoirwenista, vaan hänen isoisänsä Darren Nightingale tuli maahan Gildomeran ulkopuolelta ja kuului armeijaan, jota johtanut kenraali otti lopulta vallan Astoirwenissa ja ryhtyi maan kuninkaaksi. Suvulla ei aikaisemmin ollut erityisemmin vaikutusvaltaa, mutta Darrenin saavutukset Astoirwenin valtauksessa nostivat suvun arvoonsa ja Darrenin osaston päällikkö antoi suvun haltuun hyvät maa-alueet ja Tergaronin kaupungin. Darren otti puolisokseen astoirwenilaisen naisen, he saivat kaksi poikaa, joista vanhempi oli Dorianin isä Drystan Nightingale. Sotilaana Drystan oli taitava ja kunnioitettu, joskin myös arvaamaton ja saattoi sooloilla omin päin ja vastustaa esimiestensä päätöksiä. Hän vastusti suvun perinteitä ja oman isänsä tahtoa ja jotkut sanovat, että hän otti vaimokseen vierasmaalaisen ihan vain pilkatakseen sukuaan. Dorianin äiti, Menodora, oli Galedosin saarelta kotoisin oleva soturin tytär, jonka Drystan ryösti ja otti vaimokseen lumouduttuaan täysin tämän kauneudesta. Galedosiinkin Drystan lähti omin luvin, mistä eivät muut oikein tykänneet ja lähellä oli, ettei suku menettänyt koko kaupunkia Drystanin tempausten takia. Menodora ei kuitenkaan kestänyt Astoirwenin kylmyyttä ja yksinäisyyttä ja miehensä suvun syrjintää ja suoranaista vihaa ja menehtyi melko pian heidän ainoan poikansa syntymän jälkeen. Dorianin isä ei koskaan mennyt uusiin naimisiin ja hän muuttui täysin ihmisenä hyväntuulisesta ja sosiaalisesta synkäksi ja omiin oloihin vetäytyväksi ja alkoi vihdoin käyttäytyä vastuuntuntoisemmin työnsä ja asemansa suhteen.

Dorianin nuoruus:

Dorian kasvoi ilman äitiä, jonka menetti ollessaan noin kolmen vanha. Hänen isänsä oli ankara ja vaativa ja aloitti poikansa koulutuksen hyvissä ajoin. Drystan palkkasi poikaansa varten maineikkaita kotiopettajia sen sijaan, että olisi laittanut pojan julkiseen kouluun, koska halusi varmistaa, että opetus olisi laadukasta. Tästä johtuen Dorian jäi aika yksinäiseksi ja koko lapsuus meni lähinnä eri aineita opiskellessa, yleissivistävien aineiden lisäksi ratsastusta ja taistelutaitoja. Hän pääsi varsinaisesti julkiseen opetuksen pariin vasta 15vuotiaana kutsuntojen jälkeen, jolloin koulutus muuttui enemmän sotilaskoulutuspainotteiseksi. Koulutus tosin jäi hieman kesken, koska jo kolmen vuoden jälkeen Dorian meni naimisiin. Vaikka Dorianin isä itse oli omalla kohdallaan vastustanut perinteitä eikä suostunut ottamaan vanhempiensa valitsemaa puolisoa, hän oli jo ymmärtänyt virheensä ja päätti tehdä toisin oman poikansa kohdalla. Niinpä Dorian kihlattiin jo nuorena isänsä ystävän tyttären kanssa ja naimisiin he menivät Dorianin ollessa 18vuotias ja Arianan ollessa 16vuotias. Noin vuoden päästä Dorianista tuli isä, kun hänen esikoispoikansa Daryn syntyi. Samana vuonna Dorianin ollessa 19vuotias Drystan kuoli, jolloin Dorianista tuli suvun päämies ja Tergaron kaupungin ylin päällikkö, joten koulun penkille ei oikein ollut enää aikaa.

Dorianin oma perhe:

Dorianilla ja Arianalla on viisi lasta: Esikoispoika Daryn on 16vuotias ja on aloittanut sotilaskoulutuksen jatkaakseen isänsä jälkeen Tergaronin päällikkönä. Toiseksi vanhin lapsi on esikoistytär Deryth, joka on 14vuotias ystävällinen nuori neito. Kolmas lapsista on Dylan niminen 12vuotias poika, jonka jälkeen tulee kahdeksanvuotias poika Arial. Viimeisenä perheen kuopus, viisivuotias tytär Aneira.

Suuntaa antava sukupuu: http://aijaa.com/T5xTPq

Sotilaallinen ura:

Dorianin ensimmäiset vuodet Tergaronin johtajana olivat haasteellisia ja vastustusta tuli joka suunnasta, etenkin kateellisilta sukulaisilta. Nuoresta iästä johtuen hänet oltaisiin mieluusti korvattu jollakin vähän kokeneemmalla, kuten vielä elossa olevalla Dorianin isän veljellä, joka kuitenkin asettui Dorianin tueksi ja auttoi tätä alkuvaikeuksien yli. Nopeasti Dorian ottikin ohjat omiin käsiinsä, hän oli nuori ja uudistuksenhaluinen, lahjakas ja kunnianhimoinen. Vaikka hänen toimiaan välistä epäiltiinkin, hän osasi olla vakuuttava. Hän vahvisti puolustusta, järjesti asioita uudella tavalla ja kun hänen toimensa alkoivat tuottaa näkyvää tulosta, muutkin lakkasivat kyseenalaistamasta hänen metodejaan. Vaikka Dorianilla oli omat vihamiehensä, hänestä tuli melko arvostettu ja Tergaron vaurastui, kasvoi ja siitä tuli entistä varteenotettavampi sotilaskaupunki.

Tergaronin sotapäällikkönä Dorian keräsi melkoisesti mainetta ja hän sai enemmän suosiota itse pääkaupungissa ja pääsi kuninkaan suosioon paitsi sukunsa maineen, myös omien toimiensa johdosta. 25vuotiaana Dorian ylennettiin tällöin 8vuotiaan prinssi Farranin henkivartijakaartiin, jossa on palvellut nyt kymmenen vuotta toimien samalla Tergaronin sotapäällikkönä. Virka on hyvin kunnioitettava, mutta Dorian itse tähtää korkeammalle ja kymmenen vuotta samassa tehtävässä koettelee hänen kärsivällisyyttään. Hänen tavoitteensa ovat hiukan korkeammalla ja kenraalinvirka olisi se, mihin hän tähtää. Dorianista hänen olisi jo aika siirtyä haastavampiin tehtäviin, koska kokee tuhlaavansa osaamistaan.

Dorianilla on hyvin laaja osaaminen taistelutaidoissa ja hän hallitsee melkein aseen kuin aseen käytön. Miekka on kuitenkin se tutuin ja turvallisin ja hän pitää erityisesti puolentoista käden miekoista, joita voi käyttää sekä yksikätisesti että kahdella kädellä. Hänellä on riittävästi voimaa raskaampiinkin kahdenkäden miekkoihin, mutta sotakirveet ja nuijat eivät oikein sovi hänen esteettiseen näkemykseensä, joten niitä hän harvemmin käyttää. Hän hallitsee myös kevyempien ja nopeasti käsiteltävien lyhyempien miekkojen ja veisten käytön ja pitää yleensä sellaisia varalla. Jousiammuntakin sujuu, mutta se ei ole ihan vahvinta alaa. Dorian kuitenkin pystyy kiitettävästi käyttämään jousta metsästysaseen lisäksi myös sota-aseena. Myöskään keihäät eivät tuota ongelmaa, vaikka ne eivät ihan se ensimmäinen valinta olekaan. Hän on taitava ratsusotilas, mutta ei rajoitu pelkästään ratsailla sotimiseen. Hän pitää itse enemmän kevyemmissä varustuksissa jalkaisin taitelemisesta kuin kokohaarniskassa ratsun selässä sotimisesta, mutta Astoirwenin kulttuurin vuoksi ratsusotiminen on aina etualalla. Tämän vuoksi hän on myös kehittynyt hyvin taitavaksi hevosten käsittelijäksi. Dorianin oikea vahvuus tulee tosin parhaiten esiin enemmän strategiapuolella, vaikka hän on sotimisen ja taistelun suhteen ehdottomasti parhaimmistoa, hän itse nauttii huomattavasti enemmän saadessaan olla se, joka osallistuu suunnitteluun ja joukkojen liikuttamiseen.

Ratsu:

Dorianin ratsu on luonnollisesti rodultaan Astoirwenin täysiverinen ja edustaa rodun valjakkotyyppiä, joka on toista päätyyppiä, eli ratsua, voimakasrakenteisempi ja kestävämpi. (Tarkempaa informaatiota lajin ominaispiirteistä voi lukea Farranin lomakkeesta, koska en jaksa kopioida kaikkea samaa tähän.) Dorianin ratsu on täysin puhdas valjakkotyypin hevonen, eikä esimerkiksi kahden päätyypin sekoitus. Ori on täysikasvuinen ja väritykseltä täysin musta ja sen nimi on White, koska Dorianin kaikki aikaisemmat hevoset ovat olleet nimeltään Black ja vaihtelu virkistää. White on luonteeltaan ylpeä ja kuuliainen, mikäli välillä hiukan kovapäinen ja tottelee lähinnä vain omistajaansa. Se on hyvähermoinen kokenut sotaratsu joka ei vähästä säikähdä. Muihin hevosiin se suhtautuu yleensä välinpitämättömästi.

Kuningaskunnan tiedot:

Kuningaskunta: Astoirwen

Dorian on kotoisin Tergaronin kaupungista, joka on linnoituskaupunki pohjoisessa Astoirwenissa, Pyrrha joen itäpuolella ja kuuluu Blazale Mason alueeseen. Dorian toimii nykyään Tergaronin kaupungin johtajana ja kaupunki on ollut suvun hallinnassa jo Dorianin isoisän ajoista lähtien. Tergaron päätyi Nightingalen suvun haltuun vallankaappauksen jälkeen, kun sodassa menestystä niittänyt Darren Nightingale sai alueen omistukseensa, minkä jälkeen kaupungin päällikkyys on periytynyt ensin Darrenin pojalle Drystanille ja sitten tämän pojalle Dorianille. Dorian on virallisesti kaupungin ylin sotapäällikkö ja vastuuhenkilö, mutta koska virkansa johdosta joutuu olemaan pitkiä aikoja pääkaupungissa prinssin henkivartijana, hänen vaimonsa toimii virallisesti hänen sijaisenaan siihen asti, että Dorianin vanhin poika varttuu. Toki sotilaallinen komento on kaupungin vartiopäälliköllä, mutta Dorianin poissa ollessa kaikki hyväksytettävät kiireelliset asiat menevät hänen vaimonsa kautta.

Tergaron sijaitsee Myrrha järven rannalla, Pyrrha joen varrella. Vaikka vilkkain kauppaliikenne onkin Blazale Masossa, Tergaronissakin kaupankäynti on hyvin suuri osa elinkeinoa. Lisäksi joen kautta kauppatavaraa kuljetetaan sisäkaupunkiin. Kalastus on myös tärkeä elinkeino ja vaikka järvellä nyt ei suuria aluksia seilaakaan, kalastusalusten ja veneiden rakennus työllistää myös monia. Pääsääntöisesti Tergaron on kuitenkin linnoituskaupunki ja sotilastukikohta, joka vastaa joen itäpuolen puolustuksesta Blazale Masonin alaisuudessa. Näin ollen myös aseteollisuus ja hevostenkasvatus ovat tärkeä elinkeino kaupungissa ja sen alaisuudessa olevissa pienemmissä kylissä, eikä maanviljelykään ole vähäinen osa alueen koko elinkeinosta.

Dorian perheineen asuu kaupungin muurien sisäpuolella, mutta hiukan syrjemmässä keskustasta, suuressa koruttomassa kivisessä kartanossa, johon mahtuu hyvin seitsenhenkinen perhe ja palvelusväki sekä vierasvaraakin jonkin verran. Pihapiiriin kuuluu lisäksi varastorakennus, suurikokoinen talli ja muita pienempiä piharakennuksia. Talo on syrjässä oman rauhan takaamiseksi ja tilan takia, sillä keskustaan ei kauheasti suuria rakennuksia mahdu ja lähinnä suurimmat rakennukset ovat virastoja, joissa hoidetaan kauppa- ja sotilasasioita. Kaupunki on hyvin vartioitu ja keskustassa on paljon pieniä kauppoja majataloja. Käsityöläiset ja kauppiaat asuvat yleensä asuvat liikeyritystensä yhteydessä, varakkaimmilla on suuremmat talot kaupungin laidoilla, jossa on enemmän tilaa suuremmille rakennuksille ja hevostalleille.

Tergaron oli ennen nimeltään Tergaron Aewyghaeqyroth, mutta koska se vei kartassa liikaa tilaa eikä kukaan osannut lausua nimeä oikein, Dorian kyllästyi ja lyhensi kaupungin nimen pelkäksi Tergaroniksi. Tergaronin kaupunki on vahvasti linnoitettu ja sen puolustus on hyvin järjestetty. Kaupungissa koulutetaan lähiseudun sotilaita ja koulutus on hyvin tasokasta, joskaan ei yhtä suuriluokkaista kuin esimerkiksi Blazale Masonissa tai varsinkaan pääkaupungissa Solariksessa. Tergaronin suhteet Blazale Masoon eivät ole riitaisat tai vihamieliset, mutta eivät ehkä järin ystävällismielisetkään. Lähinnä suhteiden lievä kireys johtuu taloudellisista asioista ja siitä, että Dorian on välistä melko omapäinen ja pitää kyllä kaupunkinsa puolia. Lisäksi Blazale Mason johtaja, Sir Athelard Ironhammer, pitää ehkä Tergaronia jonkinasteisena uhkana itselleen, kaupungin maine kun on melkein Blazale Mason veroinen ja sen johtaja vähintään yhtä tunnettu. Lisäksi Dorianilla on suhteita kuningashuoneeseen, joten tämä pystyy laittamaan hanttiin melko hyvin, vaikka onkin arvoasteikolla se alempi. Ja kuten on tullut selväksi, Dorianin kanssa ei ole helppo tulla toimeen.1. 2. 3. 4. 5.
Pisteet: 5.000 (2)

Roskapostisuojaus: Paljonko on yhdeksän plus kuusi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)
©2019 GILDOMERA - Fantasiaroolipeli - suntuubi.com