Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kruununperijät:

Tähän ryhmään kuuluu kahdeksan (8) hahmoa, jotka ovat jokainen yhden kuningaskunnan tuleva hallitsija. Heidän ikäluokkansa on 15–20. Heillä jokaisella on hallussaan oman valtakuntansa elementtiase, jolla on yhden elementin voimat. Ase voi olla mikä tahansa ase, kunhan siinä on metallia, sillä taikavoima aseessa tulee nimenomaan mystisestä malmista, joka putosi tähdenlentona alas taivaalta ja hajosi kahdeksaan osaan.

Kruunun perillisten mukana kulkevat alamaiset:

Poistan nyt ikärajavelvoitteen, joten ihan oman harkinnan mukaan ja maalaisjärkeä käyttäen, että matkalla ei raahata mukana mitään pieniä lapsia ja ikäihmisetkin, joilla on jo toinen jalka suunnilleen haudassa, on viisaampi jättää kotiin eläkepäiviä viettämään. Ainoastaan perillisten henkivartijoilta vaadin yli 20 vuoden ikää, mielellään ihan reippaastikin yli, koska aloittelijoita tuskin kukaan täysijärkinen ja vastuullinen laittaa tulevan hallitsijan turvaksi ja henkivartijalla täytyy olla jo ikää ja kokemusta. 20 vuotta on ehdoton alaraja, sen nuorempia henkivartijoita ei huolita.

Taikuus:

Yleisesti kaikkia taikuuden alalla toimivia kutsutaan joko noidiksi tai velhoiksi. Noidan ja velhon ero ei liity sukupuoleen mitenkään, noidilla on yleensä vaatimattomammat tavoitteet ja he käyttävät taitojaan muiden hyväksi elinkeinonaan, kuten kuka tahansa muukin ammattialan harjoittaja. Velhojen tavoitteet ovat yleensä korkeammalla ja ylevämpää laatua ja he eivät harjoita taikuutta ammattinaan vaan käyttävät sitä ylevämpiin ja tärkeämpiin tarkoituksiin. Taikuuteen kuuluvat oleellisesti loitsut ja erilaiset rituaalit ja välineistö, joka vaihtelee suuresti eri ammattikunnilla. Lisäksi luonnon elementit ja voimat ovat suuri osa taikuuden harjoitusta. Pelkkä tietous näistä asioista ei riitä, vaan taikuuden täytyy olla veressä, jotta loitsuista tai rituaaleista olisi mitään hyötyä.
Taikuutta harjoittavia on Gildomerassa eri tyyppejä, jotka voivat hallita myös muita aloja jonkin verran, mutta yksi alueista on valittava pääosaamisalaksi. Yleensä velho, jolla riittävät tiedot ja taidot ja kärsivällisyys, voi oppia hallitsemaan kaikkia taikuuden aloja ja nousta suurvelhoksi. Noidat yleensä ovat sen verran vaatimattomampia, että heille riittää hyvin yhden alan täydellinen perehtyminen, mutta myös suurnoidaksi nouseminen on mahdollista, mutta tällöin tavoitteet harvoin enää pysyvät ammatillisessa tarkoituksessa ja heidätkin lasketaan suurvelhoiksi siinä kohtaa.

Kukin noita tai velho voi oppia mitä tahansa taikoja tai loitsuja, mutta kiinnostus ja luontaiset taipumukset yleensä johdattelevat kulkemaan jotakin tiettyä tietä. Näitä taikuuden aloja ovat muun muassa:

Papit ja papittaret:
- Noituuden perusasioita on yhteys henkimaailmaan, jolloin noitia päätyy usein hengellisiin tehtäviin. Tavallisista noidista poiketen he eivät käytä loitsuja, vaan rukouksia, joilla he kutsuvat henkiä apuun rituaaleissaan. Heidän alaansa kuuluvat säähän vaikuttavat rukoukset, pahojen henkien karkotus ja riivattujen ihmisten parantaminen. Myös suojakehät ja loitsut kuuluvat heidän alaansa. Kaikki hengellisissä tehtävissä olevat eivät tietenkään ole noitia, mutta he ovat suosittuja niihin tehtäviin useimpien uskontojen piirissä.

 Parantajat:
- Parantajien alaan kuuluvat parannusloitsut sekä rohdot ja lääkejuomat, joilla on tavallisia lääkkeitä tehokkaampi vaikutus ja joilla voi parantaa sellaisiakin tauteja, joihin tavallinen lääketiede ei pysty. Lisäksi erilaiset mielialaan vaikuttavat tai voimia antavat tai muut rohdot aina myrkyistä ja vastamyrkyistä lemmenjuomiin asti kuuluvat taitavien parantajien alaan. Pelkkä oikeiden ainesten tuntemus ja reseptit eivät yksin riitä, vaan toimivien taikarohtojen valmistus vaatii oikeaa ajoitusta ja välineitä, vaativammat rohdot loitsuja ja rituaaleja ihan lääkejuoman vaativuuden mukaan.

Ennustajat:
- Ennustajien alaan kuuluu ennalta näkemisen taito erilaisia merkkejä tulkiten. Tapoja on monia, toiset näkevät enneunia, toiset tulkitsevat tähtiä ja planeettoja, toiset käyttävät loihdittuja kristallipalloja ja muita talismaaneja ja rituaaleja nähdäkseen tulevaisuuden verhon taakse. Vie aikaa harjoittaa taitoa, jotta pystyisi hallitsemaan ja etsimään haluamaansa tietoa satunnaisten arvailujen varaan jättävien näkyjen sijasta.

Mustan magian harjoitus on kiellettyä taikuuden piirissä, mutta niitäkin harmittavan usein kussakin ryhmässä esiintyy. Tähän lajiin kuuluvat kiroukset, joita on jos jonkin laisia harmittomista todellisiin vitsauksiin asti. Tapoja on useita ja kirousten vahvuus vaihtelee suuresti riippuen siitä, miten mutkikasta ja voimakasta rituaalia on käytetty. Näiden harhautuneiden noitien ja velhojen takia täysin hyveellisiäkin taikuuden harjoittajia epäillään ja heihin suhtaudutaan ymmärrettävästi varauksellisesti.

Huom! Pakko ei ole valita mitään tiettyä alaa, hahmo voi myös osata satunnaisesti erilaisia loitsuja. Lisäksi ottakaan huomioon hahmojenne ikä ja kokemus taikuuden alalla. Kovin nuoret eivät mitenkään voi hallita alaansa täydellisesti ja olla supertaitavia ja voittamattomia. Käytetään kuvitteellista asteikkoa 1-10 jossa 1 tarkoittaa sitä, että hahmo on vasta-alkaja taikuudessa ja 10 on suurvelho joka osaa hallita eri aloja aika laidasta laitaan. Sovitaan, että hahmonne eivät voi tässä roolipelissä olla tasoa 7 korkeammalla, koska sekin jo vaatii melkoisesti. 5 taso on sellainen hyvä suhteellisen kokenut joko tietyllä alalla tai sitten useammissa eri loitsuissa.

Viholliset:

Vihollisen joukot ovat siis peräisin Gildomeran ulkopuolisista maista. Kartassa tämä alue näkyy hieman yläreunassa vuoreten yläpuolella ruskeana alueena, tarkoitus on tehdä vielä tarkemmat kartat myös tästä alueesta, mutta tässä hieman sanallista kerrontaa hahmottamaan tilannetta.

Vuorten takainen maa on karua ja ihmisillä on siellä todella vaikeat olot. Sinne virtaa vuorilta muutamia jokia ja isoimmat kaupungit ovat keskittyneet niiden varsille sekä harvojen järvien läheisyyteen. Viljely on haastavaa ja sadot jäävät usein todella vähäisiksi. Rikkaat vievät kaiken ja köyhille jää hädin tuskin mitään. On sanomattakin selvää, että tällaisessa maassa asuvat ovat katkeria Gildomeran kaltaisesta vauraasta maasta ja epätoivo on ajanut heidät sotaan Gildomeran kansoja vastaan.

Suurin pohjoisen maista on Xernas. Se on myös vaurain, sillä seudun keskellä on suuri järvi ja se sijaitsee suoraan Gildomerasta pohjoiseen. Xernasissa on niin etelässä Gildomeran rajana oleva vuoristo, sekä pohjoisessa vuoria, joista saa raaka-ainetta kaupunkeihin ja aseisiin. Niinpä maalla on sotilaallinen valta. Maan teräs on mustaa ja kovaa, melko karkeaa ja varustukset kömpelöitä. Käsityötaito ei ole Gildomeran tasoista, mutta parasta verrattuna muihin pohjoisiin maihin. Xernasin tunnusvärit ovat hiekanruskea ja harmaa ja tunnuskuvana on musta skorpiooni, joka on yleensä ruskealla pohjalla. Haarniskat eivät paljoa eroa muista maista, sillä muut maat osatavat aseensa ja haarniskansa lähes poikkeuksetta Xernasista.

Gildomerasta länteen Xernasin vieressä sijaitsee köyhä maa nimeltä Anbal. Anbalissa ei oikein ole mitään luonnonvaroja ja vettäkin siellä on hyvin vähän eikä siellä kasva kuin heinää. Maa elää lähinnä karjataloudella ja kaupalla Xernasin kanssa.  Etelärannikolla harjoitetaan jonkin verran kalastusta, mutta jyrkät rantakalliot estävät suurempien satamien perustamisen. Anbalin tunnusvärit ovat luonnonvalkoinen ja oranssi ja tunnuskuvana on oranssi aurinko valkoisella pohjalla. 

Idässä oleva maa on nimeltään Farnas. Maa on hieman vauraampi ja siellä on enemmän vettä ja se on omavaraisempi kuin Anbal, mutta verrattuna Xernasiin, sekin on köyhä ja joutuu maahantuomaan paljon Xernasin elintarvikkeita ja aseita. Täällä kuitenkin lääketiede on huipussaan verrattuna muihin pohjoisen maihin, vaikka Gildomeran lääketieteeseen sillä onkin vielä matkaa. Farnasin tunnusvärit ovat harmaa ja smaragdin vihreä, tunnuskuvana taas on kerälle kiertynyt vihreä käärme, joka symboloi parannusta.

Näihin alueisiin kuuluu useita valloitettuja maita ja ennen sotaa Gildomeraa vastaan kolme suurinta maata sotivat keskenään vähistä luonnonvaroista, kunnes päättivät solmia liiton päästäkseen osingoille Gildomeran vauraudesta.

Vihollisen maagit:
- Vihollisella on käytössään myös taikavoimin siunattuja henkilöitä. Sodan kannalta tärkeimmät ovat kahdeksan (8) Mustaa Maagia, jotka siis ovat voimakkaita pimeään taikuuteen ja kirouksiin perehtyneitä noitia ja velhoja. Näiden kahdeksan tarkoitus on pitää yllä Gildomeran hallitsijoita vallassaan pitävää vahvaa kirousta ja kirous murtuu, kun kirouksen langettanut maagi tapetaan.

©2019 GILDOMERA - Fantasiaroolipeli - suntuubi.com