Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kuningaskunta: Urumiya

Elementti: Ilma

Ase: http://neno0608.deviantart.com/art/Weapons-And-Flags-690856971

Urumiyan ase on ilmaa hallitsevat kaksi ranneketta, joissa on vaijereiden päässä kolme samankokoista terää kummassakin. Vaijereiden pituus on 5 metriä jokaisessa terässä, joita käyttäjä voi ohjailla aseen taikakyvyillä tahtonsa mukaan. Yleensä ase on varsin huomaamaton, sillä se tykätään peittää pitkien hihojen alle. Aseella on kykyinä luoda suuria ilmavirtoja, jota yleensä käytetään terien irrottamisen kanssa. Muita kykyjä on pyörremyrskyjen ja myrskytuulien kutsuminen ja hallinta. Myös ilman ohentaminen ja paksuntaminen onnistuu, taitavimmat osaavat myös poistaa ilman kokonaan pieneltä alueelta lyhyeksi hetkeksi, mutta kyky on hyvin uuvuttava ja vaatii paljon keskittymistä, minkä vuoksi moni ei sitä edes vaivaudu opettelemaan. Aseella käyttäjä voi myös hieman levitoida, mutta ei kovin korkealle, parhaimmillaankin vain noin kymmenisen senttiä. Myös muiden esineiden nostaminen ilmaan onnistuu, mutta se vaatii keskittymistä, eikä käyttäjä voi nostaa ilmaan mitään, mitä hän ei fyysisesti pystyisi muutenkaan nostamaan, eli ase ei auta nostamaan ja kantamaan hevosta kilometrien matkoja. Nostettavan esineen tai asian täytyy myös olla käyttäjän näköpiirissä koko ajan. Lisäksi aseen avulla on mahdollista kulkea nopeasti paikasta toiseen vaijereiden avulla, ampumalla niitä nopeaan tahtiin uusiin kiinnikkeisiin ja kelaamalla vaijerit takaisin. Lisäksi ase myös tekee käyttäjästä itsestään hieman normaalia nopeamman. Aseen viimeinen kyky on auttaa käyttäjäänsä hengittämään vaikeissa ilmasto-olosuhteissa, mutta liikaa tai väärin käytettynä voi aiheuttaa astmakohtauksen kaltaisia ongelmia.
Hallitsija: Urumiyan virallinen hallitsija on Rhea Urumiya, Skylerin äiti. Urumiyan ollessa matriarkaalinen valtio valta siirtyy aina vanhimmalle tyttärelle muiden sisarusten ja läheisten muodostaessa senhetkisen hallitsijan henkivartioston ja armeijan päättäjistön. Perillisellä on kruunajaisiinsa asti muista henkilöistä koostuva henkivartijosto, missä ei ole mikään ihme nähdä muita läheisiä sukulaisia.

Tunnuksen kuva: Valtion lipussa on keskellä kuusisakarainen kultainen tähti ja jokaisen sakaran osoittamassa suunnassa nelisakarainen hopeinen tähti. Nämä kuvastavat Urumiyan uskonnon mukaista sykliä ja siihen liittyviä kuutta vaihetta, joiden tulee toteutua ennen kuin syklin nähdään olevan täysi. Usein lipun taustavärinä on tummansininen.

Tunnuksen värit: Kultainen ja hopea, mutta taustaväri yleensä hyvin tummansininen, melkein musta, jota ei kuitenkaan lasketa yhdeksi valtion virallisista väreistä satunnaisen vaihtelun vuoksi.

Pääkaupunki: Urumiyan pääkaupunki, Thema, sijaitsee melko keskellä valtakuntaa. Kaupunki on omalla karulla tavallaan kaunis ja yleensä hyvin eläväinen. Harvat tietävät kuitenkaan, että pääkaupungin alla on ollut maanalainen, hyvin sokkeloinen kaupunki valtion alkuaikojen epävakaan tilanteen vuoksi. Nykyisin se on enemmän historiallinen paikka Urumiyan kansalaisille, joista ulkomaalaiset harvemmin tietävät. Vain maanalaisessa kaupungissa enemmän liikkuvat tuntevat paikan, ja sinne on erittäin helppoa ja vaarallista eksyä.

Muut kaupungit ja kylät: Pääkaupunkia lukuun ottamatta Urumiyan kaupungit ovat pitkälti maalaiskylämäisiä. Peltoja viljelyksille ja metsiä on runsaasti. Kylien koko vaihtelee suuresti, mutta yleensä mitä suurempi kaupunki/kylä, sitä lähempänä se sijaitsee pääkaupunkia. Eteläisillä rannikoilla löytyy muutamia poikkeuksia, mutta valtion rajoja lähestyttäessä asutus on jo harvempaa. Seuraavaksi suurimpia kaupunkeja Urumiyassa ovat Sizwe, Nyarai sekä Aberash.

Suhteet muihin kuningaskuntiin:

Rhean lempeä luonne näkyy selkeästi Urumiyan suhtautumisessa muihin valtioihin. Suhteet ovat avoimia, ja apua suostumaan antamaan ja tarpeen vaatiessa pyytämään. Myös turistit ovat täysin tervetulleita Urumiyaan, vaikkakin yksittäiset kansalaiset saattavat suhtautua ulkomaalaisiin helposti ennakkoluuloisesti tai sitten täysin välinpitämättömästi.

Pääasiallinen toimeentulo:

Urumiyassa suuri osa ihmisistä tulee toimeen viljelyllä ja metsästyksellä, valtion etelärannikolla ja sisävesistöjen ympäristössä myös kalastus on kohtalaisen yleistä, muttei työllistä niin suurta osaa kuin muissa ammateissa. Käsityöläisiäkin löytyy, mutta suuri osa erilaisista käsitöistä on ulkomailta ostettuja. Vaikka Urumiya ei olekaan varsinaisesti sotilasvaltio, moni nainen ansaitsee myös elantonsa armeijan leivissä. Erityisesti Urumiyan pohjoisosissa myös porotalous on suosiossa, ja suuri osa kansasta työllistää siellä itsensä poronhoidolla.

Luonto ja ympäristö:

Urumiyan luonto on ehkä hieman karua, mutta kaunista. Siellä kasvaa enemmän havupuita kuin lehtipuita, vaikka esimerkiksi koivut, lepät ja vaahterat pärjäävät myös aivan hyvin. Metsissä löytyy myös paljon erilaisia marjoja ja varpuja, ja syksyisin metsämaat ovatkin oikea paratiisi valikoimansa suhteen. Myös viljelymaat ovat runsaita ja tuottavia ja erilaiset viljat kasvavat hyvin pitäen kansan kylläisenä. Eläimistöä on laajasti, aina pikkujyrsijöistä isoihin hirvieläimiin ja karhuihin asti, jotka kuitenkin välttelevät ihmisiä, joten villieläimistäkään ei ole ongelmaa Urumiyan kansalle. Myös sisävesistöjen kalavalikoima on varsin runsas, paikka on oikea luontoretkeilijän unelma.

Arkkitehtuuri:

Urumiyan arkkitehtuurissa suurimmat rakennukset muistuttavat tyyliltään romaanista arkkitehtuurityyliä. Rakennukset ovat korkeita ja ikkunoiden ja hovikaarien yläreunat pyöreitä. Tavallisen kansan asumistyyli on hillitympää, mutta niissä toistuvat samat piirteet muodoissa suurempien rakennusten kanssa. Julkisivu pyritään pitämään usein näyttävänä, mutta kuitenkin tietyllä tasolla hillittynä, etteivät ne kilpailisi tärkeämpien rakennusten kanssa. Sisätiloja taas pyritään koristelemaan erilaisilla amuleteilla, unisieppareilla ja muilla luonnonmateriaaleista tehtävillä koristeilla.

Kulttuuri:

Taiteet on yleensä hyvin arvostettuja Urumiyassa, mutta usein myös vain ylimystön huvia. Kuvataiteessa aiheina suositaan maisemakuvia ja luontoa, muotokuvat ovat vain tärkeitä henkilöitä varten. Rikkaista ja vanhoista sukulinjoista saatetaan myös maalata perhepotretteja aina tietyin väliajoin. Muita taiteen muotoja ei juuri Urumiyassa esiinny vaan asiat tykätään pitää yksinkertaisina.

Urumiyan kirjallisuus on melko pitkälle tietokirjallisuutta, vaikka fiktiivisiäkin kirjoja löytyy. Usein fiktio on lapsille ja nuorille, aikuisten oletettaessa olevan töissä suurimman osan päivästä. Vaikka fiktiivinen kirjallisuus on vähäistä tietokirjallisuuteen verrattuna, tietokirjallisuutta taas löytyy melkein aiheesta kuin aiheesta. Fiktiivinen kirjallisuus taas suurimmalta osalta on sankaritarinoita tai maalaisromantiikkaa, mutta ehdottomasti suosituimpia ovat kansantarut eri hirviöistä ja näiden alkuperästä, joista tosin löytyy harvemmin kirjoitettua perimätietoa.

Vaikka Urumiya ei ehkä erottuvasti loistakaan oppineisuudessa, pyörien keskivertaisen tasolla, tähtitiede kukoistaa uskonnon ansiosta. Uskonnon innokkaimmat kannattajat tutkivat tarkasti taivaankappaleiden liikkeitä, ja ovatkin yleensä niitä, jotka välittävät tiedon eteenpäin. Myöskin akupunktio on hyvin yleinen parantamiskeino, ja sen vuoksi ihmiskehon tuntemus varsinkin hermopisteiden suhteen on yleisessä tiedossa valtiossa.
Varsinkin tytöt pyritään kouluttaa korkeasti jo mahdollisimman nuoresta pitäen. Perheen varallisuudesta riippuen joko äiti toimii opettajana tai lapsi lähetetään kyläkouluun. Rikkaammissa perheissä saatetaan myös pojat kouluttaa, mutta yleensä poikien oletetaan jäävän isän avuksi kotiin. Korkea-arvoisimmilla perheillä kaikille lapsille taas järjestetään kotiopettaja.

Teknologia ei ole kovin suuressa suosiossa perinteitä arvostavassa Urumiyassa. Asiat tykätään tehdä vanhoilla, tutuilla ja toimiviksi todetuilla tavoilla, joten uusia keksintöjä harvemmin näkee. Sen sijaan yleensä edistyksen askeleet pyritään pitämään perheen sisällä huomion välttelemiseksi. Vanhoillisimpien aatteiden kannattajat yleensä myös pitävät uusien ideoiden keksijöitä liian ajan riivaamina ja hieman oudon puoleisina.
Urumiyalainen musiikki on kelttiläistyylistä, jota säestetään pääosin erilaisin huiluin ja jousisoittimin. Toisinaan saattaa kuulla myös rumpuja, mutta se on harvinaisempaa. Tempo on kappaleissa yleensä rauhallinen ja ehkä hieman hitaan kuuloinen. Menevämpääkin musiikkia soitetaan, mutta se nähdään enemmän nuorison juttuna. Sanoituksia kappaleisiin harvemmin on, ja yleensä jos jotain kappaletta lauletaan, siihen on esittäjä itse kehitellyt sanat. Siksi samasta kappaleesta löytyykin usein monta eri versiota sanoitusten osalta.

Urumiyassa juhlat ovat yleensä perheen keskeisiä tapahtumia. Tosin poikkeus tulee siinä, jos uskonnonharjoittajat ilmoittavat syklin osan toteutumisesta, silloin yleensä suuri osa Urumiyan kansasta kokoontuu läheisimmälle aukealle paikalle ihailemaan tapahtumaa. Silloin kyseessä on koko kansan juhla, jossa kaikki ovat tasa-arvoisia ja monet kehuvat näiden hetkien olevan parhaita Urumiyassa. Perheen sisäisiä suuria juhlia ovat tietenkin perinteiset syntymä- ja kuolinjuhlat, avioliitto, sekä nuorison aikuistumisrituaalin suorittaminen.
Urumiyan ollessa matriarkaalinen valtio myös miesten ja naisten roolit menevät tämän mukaan. Naiset ovat yleensä päättävissä tehtävissä ja miehet pyörittävät kotia. Raskaimmat työt jaetaan yleensä molempien vanhempien kesken, mikäli vaimolla on aikaa olla kotona. Julkisilla paikoilla harvemmin tämän vuoksi miehiä juuri näkyy, vaan miesten tehtävät ovat enemmän kulisseissa. Perheet ovat usein myös hyvin suuria, saman katon alla saattaa helposti elää kolmekin sukupolvea mikäli tilaa riittää, ja lapsikatraat ovat myöskin usein varsin suuria.

Sotilaiksi haluavat, usein pääosin naiset, suorittavat aikuistumisrituaalin 17 vuoden iässä. Silloin nuori lähetetään metsälle, ja tämän on tarkoitus kaataa retkellään hänelle määrätty eläin. Mukaan lähetetään myös joku kokeneempi aikuinen varmistamaan, että nuori onnistuu suorittamaan tehtävänsä, ja mikäli tämä epäonnistuu, palaa ainakin hengissä kotiin. Peto voi vaihdella paljonkin vuodenajasta riippuen, ja joskus saatetaan myös kysyä muilta kuningaskunnilta lupaa nuorille suorittaa aikuistumisrituaalinsa, ettei Urumiyan oma ekosysteemi kärsisi liiasta metsästyksestä. Aikuistumisrituaalin suorittaminen onkin ehkä perheen sisällä yksi suurimmista juhlista, vaikka kaikki eivät sitä välttämättä käykään. Aikuistumisrituaalissa kaadetulta eläimeltä uskotaan myös saavan erilaisia kykyjä tai vahvistavan jo olemassa olevaa piirrettä lajikohtaisesti. Varsinkin karhu ja hirvi ovat erittäin suuressa suosiossa, mutta niitä ei anneta kelle tahansa kohteeksi. Seuraavat eläimet tuovat seuraavia piirteitä:
Kauris/peura: arvokkuus
Hirvi: majesteetillisuus
Ilves: hengellisyys
Haukka/kotka: nopeus
Susi: luottamus
Kettu: neuvokkuus
Karhu: selviytyjä
Ahma: sietokyky/kestävyys
Minkki: sinnikkyys/periksiantamattomuus
Jyrsijät: lempeys
Vinsentti: voima

Urumiyan armeija pohjautuu hyvin paljon etäältä taisteluun sekä ansoihin, ja suurin osa armeista on koulutettu eteviksi jousen käyttäjiksi. Kuitenkin lähitaistelussakaan ei kannata näitä naissotilaita aliarvioida. Urumiyassa hermopisteiden tuntemuksen vuoksi sotilaat koulutetaan taidokkaiksi aseettoman taistelun mestareiksi, toisinaan tarjoten heille kuitenkin sormien päälle teräksiset kynnet iskun vahvistamiseksi (http://www.looksharpblades.com/prodimages/claw1.jpg ). Myöskin nunchakut,toisinaan myös sait ja muut erilaiset ninja-aseet ovat suosiossa, ja armeijan puolustuksessa suositaan hyvin paljon erilaisia ansoja. Sen sijaan miekat ovat pääosin vain seremoniallisia koristeita, ei niinkään aseita. Näissä yleisimpinä tyyleinä on pistomiekat, toisinaan myös koristeelliset katanat, jotka tosin jätetään usein tylsiksi, niitä kun harvemmin suunnitellaan taistelussa käytettäviksi.

Kuningattaren henkivartiosto koostuu perinteisesti tämän lähimmäisistä omaisista: sisaruksista, puolisosta sekä tarpeeksi vanhoista, sotilaskoulutuksen käyneistä lapsista. Nykyisen kuningattaren, Rhean henkivartiostoon kuuluu hänen 3 veljeään, joista yksi on häntä vanhempi, 4 siskoa, puolisonsa Orlando, sekä naisen kaksi vanhinta poikaa Michel ja Nanook. Myös hänen vanhin tyttärensä, Skyler, on saanut samaisen sotilaskoulutuksen.

Muoti on suurimmaksi osaksi länsimaista värien usein ollen kuitenkin hillittyjä. Sininen, violetti ja kulta ovat yleisiä korkea-arvoisemmilla johtuen värien käytöstä armeijan komentajien keskuudessa. Kohtalaisen yksinkertaisiin vaatteisiin pyritään kuitenkin yleensä lisäilemään erilaisia pieniä yksityiskohtia koristeiksi, mutta nämäkin yleensä ovat varsin hillittyjä. Koristeiden monimuotoisuus vaihtelee kuitenkin paljon arvoaseman mukaan, mitä korkeammassa asemassa oleva henkilö, sitä monimutkaisempaa ja koristeellisempaa on tämän vaatetus. Myös monella sotilaalla sekä arvovaltaisissa asemassa olevilla on aikuistumisrituaalissa saalistetun eläimen kallosta tehty päähine, jota monet koristelevat mielensä mukaan erilaisilla helmillä, höyhenillä, jalokivillä, metallirenkailla, nahkaremmeillä ja milloin milläkin. Kuitenkin tietyt koristeet saavat olla käytössä vain tietyn arvoaseman henkilöillä, kuningasperheen kallojen ollessa usein kaikista näyttävimpiä - henkilön omasta mausta riippuen.
Lisäksi monet korukivet ovat Urumiyassa hyvin suuressa roolissa, toiset ennustavat niistä, ja monet uskovat eri kivillä olevan erilaisia hyvää tuovia ominaisuuksia. Jotkut saattavat tehdä niistä myös mukana kannettavia amuletteja.

Urumiyan oma hevosrotu, urumiyan täysverinen, on yleensä väritykseltään voikko, tai muuten erittäin vaalea. Rotu on sopiva ratsuhevoseksi, mutta sotaratsuksi rotu on hieman turhankin kevytrakenteinen. Säkäkorkeus vaihtelee 140-150 sentin välillä, tammojen ollessa pienempiä kuin orien. Urumiyan täysverinen on rakenteeltaan solakka, ja ehkä myös hieman hauraamman puoleinen, mutta myöskin hyvin nopea. Työhevosiksi valtion omasta hevosrodusta ei kuitenkaan ole, joten valtiosta löytyy paljon myös aivan tavallisia hevosia. Luonteeltaan rotu on perinteinen täysverinen, joka menee jos niin haluaa, mutta tulee hyvin toimeen osana laumaa. Vaatii kuitenkin kokeneemman ratsastajan käsittelemään.

Uskonto:

Urumiyan uskonnossa ei ole varsinaisia jumalia, mutta sen sijaan jokaisella asialla ajatellaan olevan sielu. Käyttöesineille sielu tosin syntyy vasta käytön myötä, esimerkiksi tavallisella savimöykyllä on sielu, mutta samasta savesta tehdylle astialle kehittyy sielu vasta käytön myötä. Myös mitä eläväisempi asia on kyseessä, sitä vahvempi sen sielu on, eli ihmisten sielut ovat vahvoja, sillä nämä tekevät koko ajan päätöksiä, mutta paikallaan olevalla kivellä on hyvin huomaamaton sielu.

Uskonnon mukaan maailma toistaa historiaa, eräänlaista kieppiä, joka toistuu aina. Maailman tarkoitus on päästä pois tästä kiepistä menemällä yksi täydellinen sykli, joka sisältää kuusi tapahtumaa joiden täytyy toteutua. Sykli alkaa ensimmäisestä uudesta kuusta edellisen loputtua ja päättyy viimeiseen täysikuuhun. Syklin aikana täytyy tapahtua seuraavat asiat niin syklin voi laskea toteutuneeksi: meteorisade, auringonpimennys, kuunpimennys ja komeetan tulee kulkea näkyvästi ohi. Täydellisen syklin saavuttaminen tarkoittaa maailman pääsyä rauhaan ja paratiisiin, mikä on Urumiyan uskonnon mukaan elämän tarkoitus. Ihmisten kuolleiden omaisten uskotaan tietävän, mitä ihmiskunnan pitää tätä varten tehdä, ja toisinaan heidän myös uskotaan yrittävän viestiä asiasta läheisilleen. Myös Gildomeran elementtiaseilla uskotaan olevan jokin rooli tämän täydellisen syklin saavuttamiseen, josta ei tosin ole tietoa mikä se tarkalleen on.

Palvontapaikat:

Urumiyan uskonnolle ei ole varsinaisia palvontapaikkoja, mutta ihmiset voivat käydä läheistensä haudoilla ja muistopaikoilla pyytämässä heiltä apua neuvoja. Jotkut myös menevät metsään etsimään vastauksia muilta hengiltä.
Uskonnon ja kruunun välinen suhde: Urumiyan hallitsijat eivät paljoa puutu uskontoon, sillä he ovat samalla tavoin osatekijänä täydelliseen sykliin. Uskonnon puolesta he ovat samanlaisia ihmisiä kuin muutkin, mutta heidän tehtävänsä on ohjata kansansa lähemmäksi maailman tavoitetta.

Mahdolliset uskonnolliset juhlat ja tavat:

Uskonnossa ei ole juuri erikoisempia tapoja tai siihen liittyviä juhlia, paitsi syklijuhlat ja kuolleiden läheisten muistopäivät. Varsinkin kuolinpäivänään edesmenneiden läheisten uskotaan olevan lähempänä kuolevaisia, jolloin heiltä voi kysyä neuvoa, miten tulisi toimia. Myös moni uskonnon kannattaja noudattaa kasvisruokavaliota.

Historia:

Urumiyan historiassa ei ole hirveästi suurempia konflikteja ollut, valtiossa on eletty rauhallisesti ja annettu ajan kulua omaa tahtiaan, seuraten kuitenkin usein varsin tarkasti uskontoaan. Suurin muutos Urumiyan historiassa oli valtion alkuaikoina, kun valtiosta tuli matriarkaalinen. Lain säätämisen jälkeen naissotureistaan tunnettu valtio ei ole kyseenalaistanut lakimuutosta, vaikka alkuun päätös saikin jonkin verran kyseenalaistusta osakseen. Nykyisin kuitenkin on täysin normaali asia, että Urumiyaa hallitsee kuningatar kuninkaan sijasta.

©2020 GILDOMERA - Fantasiaroolipeli - suntuubi.com