Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kuningaskunta: Nierdales

Elementti: Henki

Ase: Tikari (https://drive.google.com/file/d/1_sFE9AKt7Hipy8JkbNcogSjY0AREnyez/view?usp =sharing ). Tikarin kykynä on hallita kuolleiden henkiä. Pelkkä tikarin kantaminen antaa kantajalle kyvyn nähdä ympäröivät henget ja kommunikoida heidän kanssaan, ja mitä pidempään tikarin kanssa on tekemisissä, sitä pidempään näkökyky säilyy sen jälkeen, kun se ei enää ole lähellä. Tikarin avulla voi manata esiin Thralleja (kuva: http://2.bp.blogspot.com/-rWuO-WvlZd8/VIaJOnKnuEI/AAAAAAABOXw/tdrxjoSvXcw/s 1600/warlock-4%2B(1).jpg ), joiden koko, väri ja ulkonäkö vaihtelee hieman. Thralli voi olla materialisoituneena noin tunnin kerrallaan, jos se ei tee mitään raskasta, ja Nathanaël pystyy kutsumaan niitä maksimissaan kolme kerralla. Thralli voi joko hyökätä käyttämällä teräviä kynsiään, tai loitsimalla pieniä henkienergia projektiileja. Thrallit kykenevät toimimaan jossain määrin itsenäisesti, esimerkiksi riittää että tikarin kantaja osoittaa niille vihollisen ja thralli taistelee sitten ilman erillistä ohjausta kyseistä vihollista vastaan, kunnes joko thralli on käyttänyt kaiken energiansa (thrallin vahingoittuminen lyhentää olemassaoloaikaa) tai vihollinen on hoidettu, jolloin thralli jää odottamaan uutta komentoa, tai että uusi vihollinen hyökkää itse sen kimppuun. Thrallia voi tietysti myös käskeä, ja useimmiten thralli tottelee kutsujaansa kyselemättä. Thrallit eivät pysty puhumaan, mutta ne osaavat varoittaa isäntäänsä sanattomasti, tosin varoituksesta ei selviä, mikä on uhkana. Thrallien kutsumisen lisäksi tikaria voi käyttää hyödyntämään joko käyttäjän omaa tai ympäröivien henkien energiaa erilaisten energia-ammuksien loitsimiseen ja ampumiseen.
Tikarin käyttö vaatii tietysti henkiä lähistölle. Joskus henget saattavat sitoutua heille tärkeisiin esineisiin, mutta näissä tapauksissa side on hauras, eikä sen kestämisesta ole takuita. Mutta hengen oma ruumis on aina vahva side. Tämän takia hallitsijalla ja kruununperillisillä on henkensä kuningasperheen palvelukseen vannoneiden ihmisten luista tehty korvakoru. Koruja on olemassa 4 kappaletta. Luut on käsitelty niin, että päällisin puolin ne näyttävät helmiltä.

Hallitsija: Quintilian Emmanuel Nierdales, virallinen hallitsija ja Nathanaëlin isä. Myös hänen vaimollaan, Gwenaëlle Véronique Nierdalesilla, on valtaa.

Värit ja tunnukset: Tunnuksen kuva: Edestä kuvattu siivet levällään oleva yönsininen tribaalikotka merensinisellä pohjalla. (http://i.istockimg.com/file_thumbview_approve/32891246/6/stock-illustratio n-32891246-eagle-face-silhouette.jpg)
Tunnuksen värit: Merensininen ja yönsininen.

Pääkaupunki: Eanverness valtion keskellä.

Muut kaupungit ja kylät: Narnclaedra, Caershire, Laenteglos, Daemarrel, Blencathra ja Astrakhan

Suhteet muihin kuningaskuntiin: Nierdalesin puolelta suhtautuminen muihin valtakuntiin on avoin. Muut kuningasperheet ovat aina tervetulleita Nierdalesin hoviin, joko seurustelemaan tai pyytämään palveluksia. Nierdalesin käsitöillä käydään kauppaa kaikkien halukkaiden kanssa.

Pääasiallinen toimeentulo: Käsityö. Lähes jokainen ammattilainen on omistautunut työlleen, joten suurin osa tuotteista koristellaan yksityiskohtaisesti. Tämän takia tuotteilla on korkea hinta ja luksustuotteen leima.

Luonto ja ympäristö: Ei suuria korkeuseroja, mutta paljon pieniä mäkiä ja kukkuloita. Metsät ovat pienehköjä, mäkien ja kukkuloiden päällä ja rinteillä, ja tasaisemmat kohdat ovat peltoja.

Arkkitehtuuri: Pitkälti goottilainen. Tärkeät rakennukset ovat korkeita ja koristeellisia. Tavallisen kansan talot ovat nekin useimmiten koristeltu muutamalla kaiverruksella tai vastaavalla. Päärakennusmateriaalina on erilaiset kivet.

Kulttuuri: Arvoasema on kaikki kaikessa. Sukupuoliroolien sijaan arvoasema määrää odotukset, ellei toisella sukupuolella ei ole selvää etua kyseiseen tehtävään, esimerkiksi naisten oletetaan huolehtivan nuorista lapsista ja miesten fyysisesti raskaista töistä. Eli esimerkiksi kosinnassa, arvoasteikossa ylempänä olevan odotetaan kosivan, eikä miehen. Tämä osittain sen takia, että arvoasteikolla ylöspäin ”huijaamalla” pyrkiviä ihmisiä paheksutaan nousukkaina. Omalla työllä ja vaivalla nouseminen hyväksytään, mutta jos esim. tavallinen kansalainen alkaa vikitellä aggressiivisesti aatelista, ja maalainen kosii, saa tämä helposti nousukkaan leiman ja jää seurapiireissä paheksutuksi. Jos taas aatelinen tykästyy maalaiseen ja suorittaa kosinnan, hyväksytään maalainen seurapiireihin ilman nyrpistelyä. Sama toimii muilla tavoilla arvoasteikossa nousemiseen.
Arvoasteikko:
arkkiherttua/arkkipiispa
herttua
kreivi
markiisi/piispa
jaarli
varakreivi
paroni
baronetti
ritari/pappi
Kaksi kertaa vuodessa järjestetään viikon kestävät naamiaiskarnevaalit, jolloin jokainen peittää kasvonsa naamioilla, ja toista ei ole soveliasta pyytää poistamaan omaansa tai yrittää poistaa tämän naamiota. Tämä antaa Nierdalesin jäykälle kansalle mahdollisuuden irrotella, tarvitsematta pelätä häpäisevänsä itsensä, sillä naamio peittää henkilöllisyyden. Ihmiset eivät edes yritä arvata toisten henkilöllisyyksiä, sillä naamion suoma nimettömyys on osa juhlaa, ja tietyllä tavalla sitä pidetään koskemattomana ja pyhänä.
Vaatteet ovat viktoriaanisen ja modernin muodin väliltä. Koristekuvioinnit ja muut koristeet ovat yleisiä, etenkin aatelisten keskuudessa.

Uskonto: Jumalat Cosme Amal (mies) ja Jaye Dáire (nainen). Uskonnollisille teksteille on oma kielensä (roolauksessa käytän englantia), jota tavallinen kansa ei välttämättä ymmärrä, sillä kielen opettelu ei ole pakollista kuin papiksi aikoville, ja korkeimmille aatelisille. Cosme Amal vastaa miesten töistä (eli asoista joihin vain miehet pystyvät/pystyvät selkeästi naisia paremmin, eli pitkälti fyysisesti raskaista töistä) ja Jaye Dáire vastaa naisten töistä (synnytys ja pienten lasten hoito näin esimerkkinä), ja molemmat yhdessä asioista, joihin kumpikin sukupuoli kykenee, jolloin voi rukoilla joko molempia, tai vain toista.
Uskotaan että kuoltuaan ihminen syntyy uudelleen. Ilman tarkoitusta harhailevat henget yritetään saattaa lepoon, mutta on mahdollista, että sielu jää kuolemansa jälkeen kuningasperheen palvelukseen. Tätä pidetään suurena kunniana, mutta ketään ei siihen pakoteta, ja hengen sitä pyytäessä tämä päästetään lepoon.

Palvontapaikat: Kirkko jokaisessa kaupungissa ja kylässä.

Uskonnon ja kruunun välinen suhde: Toisista erillään, ja kruunu hieman kirkkoa korkeammalla arvoasteikossa.

Historia:
Sama kuningasperhe on ollut vallassa valtion perustamisesta asti, ja tästä ollaan Nierdalesissa erittäin ylpeitä.

©2020 GILDOMERA - Fantasiaroolipeli - suntuubi.com