Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Gilmarin laakso ei kuulu mihinkään Gildomeran kuningaskuntaan, muttei varsinaisesti ole mikään oma kuningaskuntansa. Se on muinoin meteorin osumasta muodostunut laakso Astoirwenin ja Dehrahin välissä, eli suuri monttu, jota halkoo joki, joka laskeutuu putouksena Astoirwenin ylängöiltä ja laskeutuu pohjoispuolelta solaa myöten Dehrahin puolelle. Laaksoon on kaksi sisäänkäyntiä, toinen Astoirwenin puolelta laskeutumalla putouksen viertä ja toinen solaa pitkin Dehrahin puolelta.

Laaksosta muodostui taikuuden keskittymä, koska sinne putosi tähti, josta Gildomeran kuningaskuntien elementin voimia hallitsevat aseet valmistettiin. Niinpä laakso houkutteli taikuuden harrastajia ja sinne muodostui eri alojen maageista koostuva yhteisö, pieni kylä. Laaksoa hallitsee keskellä kohoava suuri valkoinen torni, joka on rakennettu meteorinputoamispaikalle. Sen lisäksi laaksossa on useita vakituisia asumuksia, joissa maagit asuvat ja opiskelevat ja kehittävät taitojaan.

Laaksoa johtaa viisas ja kokenut vanha Suurvelho, joka pitää yllä taikuuden tasapainoa ja huolehtii, ettei magianharjoittajista ole haittaa Gildomeran kansalaisille ja on yleensä henkilö, johon otetaan yhteyttä selkkauksissa, joihin magiankäyttö liittyy. Hän hallitsee kaikkia magianaloja ja pitää yllä Gilmarin laakson näkymätöntä suojaloitsua, joka estää ei-maagisia henkilöitä päätymästä laaksoon. Ja hän myös päättää siitä, jos laaksoon jostain syystä on päästettävä henkilöitä, joilla ei ole mitään tekemistä magian kanssa. Kaiken lisäksi Gilmarin laaksossa on kattava kirjato, jossa on myös kopioita kuningaskuntien tärkeistä asiakirjoista ja historiasta ja valkoisen tornin kirjasto on ehdottomasti kattavin kokoelma Gildomeran kaikkien kuningaskuntien tietoutta sekä magian oppaita, teoksia, historiaa ja loitsukirjoja.

©2020 GILDOMERA - Fantasiaroolipeli - suntuubi.com