Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
/ Etusivu / Roolipelifoorumi / GILDOMERA - Roolipeli 2

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Viimeinen >>

Nimi: devi
Lähetetty: 20.08.2019
02:11
Otsikko: GILDOMERA - Roolipeli 2
DAKARAI

Caine sanoi, ettei Dakarain tarvinnut olla pahoillaan sienimöläytyksestään. Ei hän itsekään ilmeisesti ollut niistä nuorempana pitänyt, mutta oli lopulta kuitenkin tottunut niihin, vaikkei sienet olleetkaan suurinta herkkua vieläkään. Mutta sitä ei vaan kannattanut sanoa ääneen, jos halusi välttää ongelmia. "Teillä on siis ollut vähän sama juttu sienien kanssa kuin minulla chilin suhteen. Aikanaan tulisempiin ruokiin on vaan tottunut, vaikkei ne vieläkään ole suurin suosikkini", Dakarai vastasi, mutta eiköhän hän kuitenkin nyt kun tiesi, että sienet olivat ilmeisesti pyhä asia Caenezhissa, niin hän ei menisi moista enää uudestaan ääneen möläyttämään. Sienien jälkeen virheiden sattumiseen ja Caine oli tällä hetkellä edelleenkin leikisti Kani ja Urumiyan prinsessa, koska johtaja luuli niin. Caine vastasi vain, että sattuihan sitä. "Aivan", Dakarai vastasi puolestaan asiaan ollen kuitenkin kiitollinen siitä, että johtajalla oli muuta tekemistä tällä hetkellä, joten hän ei ollut kuullut Dakarain möläytyksiä.

Sekoiluista kuitenkin seuraavaan, mikä oli jo varsin noloa mennä ilmansuunnissa sekaisin tai sekaisin ja sekaisin... Siis sekoittaa nimet keskenään ja sanoa väärin. Mutta oli syy mikä hyvänsä, oli se kuitenkin melko noloa ja sai varmasti Dakarain näyttämään entistä typerämmältä. Dakarai lohduttautui kuitenkin tiedolla siitä, että Dehrahin muodista hän tiesi kaiken ja varsinkin aina sen, mikä oli huipulla milläkin hetkellä. Tämän hetken suurinta muotia oli kylmän sävyiset vaatteet sekä yksityiskohtaiset kuvioinnit ja kirjailut vaatteissa. Myös saman väriluokan erisävyiset vaatteet olivat heti kylmänsävyisten vaatteiden jälkeen suurta huutoa markkinoilla. Myös värikkäämmät meikit olivat nostaneet päätään rikkaiden joukossa. Tietenkin, koska eihän köyhimmillä edes ollut varaa meikkeihin. Köyhyys ei valittavasti koskaan tulisi olemaan muodissa. Toki hyvä Dakarain kannalta, koska miksi hän nyt nuhjuiselta nukkavierulta haluaisi näyttää? Se ei ollut yhtään eleganttia, kaunista eikä muodikasta.

Mutta niin... ne pahuksen ilmansuunnat, jotka Dakarai oli kerennyt jo unohtamaan, kun oli alkanut pohtimaan muotia päänsä sisällä hieman hartaammin. Eli pohjoisessa sitä lunta toki jonkun verran oli, ei etelässä ja niin edelleen. Mutta mitä taas kuumuuteen tuli ja siitä kärvistelyyn, koska ei sitä voinut ihan alusvaatteilla tai pikkuhepenissä heruttaa menemään, vaikka miten olisi kuuma. Caine sanoi ymmärtävänsä yskän, koska hänellä jo nyt aivan liian kuuma, koska Cainen vaatteita ei oltu suunniteltu lämpimiin saati kuumiin oloihin. "Kenties huomisella ostosreissulla voinette ostaa kevyempää päällepantavaa? Voin samalla esitellä, millaiset vaatteet ovat suurinta muotia Dehrahissa tällä hetkellä", Dakarai vastasi innostuen asiasta ainakin sisäisesti, vaikka taisi se ulospäinkin hänestä näkyä, kun vihdoin pääsi aiheeseen, josta hän tietäisi kaiken, mitä ihmisen tarvitsi vain ikinä tietää muodista. "Itse asiassa tällä hetkellä päälläni oleva asu on yksi monista, joka edustaa tämänhetkistä muotisuuntausta", Dakarai jatkoi, mutta tietenkin oli. Mitä muutakaan se muka olisi ollut? Eihän hän nyt epämuodikas voisi prinssinä olla, se jos mikä olisi häpeällinen virhe! Mutta tosiaan, kun Dakarai oli selittänyt etelän tappohelteistä ja kun kesä oli nytkin vasta alussa, niin vielä kuumenisi kyllä, niin Caine alkoi selvästi näyttämään huolestuneelta aiheen vakavuudesta. Tämän jälkeen hän alkoi huolestumaan siitä, että toivottavasti kovinkaan etelään ei tarvisi mennä, koska se voisi viedä hengen. "No pääkaupunki linnoineen on kyllä jonkun verran etelämpänä, mutta ei sentään ihan etelässä. Pääkaupunki on aikalailla keskellä maata. On siellä lämmin... kuumakin toisinaan, muttei kuitenkaan tappohelteitä... Ainakaan näin kesän alussa, vaikka lämpöä kyllä riittää", Dakarai vastasi tai yritti lohduttaa, ettei nyt tappohelteitä vielä ollut kuitenkaan. Mutta toki kuumaan tottumattomalle nämäkin päivät saattoivat olla tukalia. Dakarai oli toki itse tottunut, koska oli elänyt koko ikänsä lämmössä, mutta ruskettumista hän vältteli viimeiseen asti. Tai ainakin siihen asti, kunnes se tulisi muotiin. Rusketus ei kuitenkaan ollut muotia tällä hetkellä.

Tappohelteistä ja kylmäkuolemista kuitenkin jälkiruokiin, joka oli aiheena ei-niin-vakava ja aika kevytmielinen. Jälkiruuista kuitenkin vielä tarkemmin ruusuvanukkaaseen ja vielä tarkemmin sanottuna ruusujuhlaan ja Cainea kiinnosti milloin sellaiset järjestetään. "Huomisen jälkeen ruusujuhlaan on viikon verran aikaa. Sitten juhlitaan viikon verran. Kaikkialla on ruusuja... Ruusuja käytetään kaikessa... Niillä koristellaan joka nurkka ja ruusuista intoillaan kyllästymiseen asti. Ruusujuhla on juhla, jota vietetään ystävien, tuttavien, rakkaiden ja perheen kanssa, mutta sinä aikana järjestetään myös erilaisia tapahtumia suurimmissa kaupungeissa... Niin ja myydään tietenkin josjonkinlaista ruusua... totta kai", Dakarai vastasi ja kertoi myös hieman tarkemmin itse juhlista ja miten ruusujuhlaa juhlittiin. Hyvällä tuurilla he todennäköisesti voisivat olla vielä silloinkin Dehrahissa. Toki se riippui ihan siitä, miten nopeasti asiat sai hoitumaan, mutta tuskin he yhdessä viikossa sotaa täälläkään voittaisi. Tosin ei sodan aikana nyt muutenkaan ollut samanlaista kuin ilman sotaa. Mutta kenties, jos se vanukas oli enemminkin se kiinnostuksen aihe, niin ehkä kokki voisi tehdä täällä joku päivä poikkeuksen ja tehdä ruusuvanukasta. Mutta tämän jälkeen vielä hunajaan, jota Caenezhissakin käytettiin lähinnä sen verran, miten nyt sai kerättyä milloinkin talteen. "Aivan... Niin tietenkin", Dakarai vastasi asiaan, joka johti suoraan siihen, että aina kaikki kiellettiin ja varsinkin Dehrahissa ja sellaisen kuvan Cainekin oli saanut, että varovainen kannatti olla lähes joka asian suhteen. "Totta..." Dakarai sanoi vielä asiaan, vaikka hänestä olisi hyvä kyllä olla hieman vapaamielisempi edes joskus, mutta ei kun kaikki oli niin haudanvakavaa.

Dakarai käänsi kuitenkin katsettaan seuraavaksi Nathanaëliin, kun tämäkin osallistui jälkiruoka-aiheiseen keskusteluun ruusuvanukkaan ollessa uusi tuttavuus myös hänelle. Tämän jälkeen prinssi kyseli vielä sitä, että voiko marjoja ja omenoita tosiaan syödä sellaisenaan. Dakarai näytti siinä kohdassa varmaankin taas varsin hämmentyneeltä moisesta kysymyksestä, koska... no totta kai pystyi. Miksi ei olisi pystynyt? No ei niitä toki raakana vedetty, koska eiväthän raa'at marjat ja omenat pahemmin maistuneet edes miltään tai sitten ne olivat vain pahoja. Pitihän niiden nyt kypsyä kuitenkin ensin. Caine tosin kerkesi jo vastaamaan asiaan ainakin sen puolesta, mitä heilläpäin kasvoi näyttäen kyllä hänkin ainakin hiukan hölmistyneeltä. "Myös Dehrahissa kasvavia marjoja voi kyllä syödä sellaisenaan", Dakarai puolestaan kertoi tai ei hän ainakaan ollut kuullut, että mitään marjaa ei voisi syödä ennen kuin sille olisi tehnyt jotain. Ehkä Nierdalesissa sitten oli marjoja, joita ei voinut syödä ennen kuin niille oli tehnyt jotain taikoja. "Mitä jälkiruokia Nierdalesissa tarjoillaan?" Dakarai jatkoi kuitenkin vielä jälkiruoka-aiheella, kun Nathanaëlkin oli ottanut osaa aiheeseen, vaikkei itse toki sellaisia edes syönyt. No ruusuvanukas oli poikkeus, koska se todella oli hyvää ja vain harvinainen herkku yhden tietyn viikon ajan vuoden sisällä.

Vastaa tähän
 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Viimeinen >>

Kirjoittaminen ei vaadi rekisteröitymistä!

©2019 GILDOMERA - Fantasiaroolipeli - suntuubi.com