Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
/ Etusivu / Roolipelifoorumi / Olipa kerran...

Nimi: devi
Lähetetty: 10.08.2018
19:13
Otsikko: Olipa kerran...
BRATISLAV

Joitakin aikoja myöhemmin yksi Bratislavin miehistä kiiruhti jälleen hänen luokseen kertoen, että hän oli saanut kirjeen. No ei auttanut kuin alkaa tutkimaan kirjeen sisältöä, joten Bratislav istui pöytänsä ääreen ja kävi kirjeen kimppuun. Killianin kirjeen mukaan hänestä oli mukava kuulla Bratislavin menestyksestä, koska sai siitä itsekin puhtia, mikä tietenkin oli hieno juttu, minkä jälkeen pohdittiin työtaakkaa, mikä tietenkin oli totta, koska ei minkäänlaista maata välttämättä vallattu hetkessä. Tietenkin, jos maa olisi pienempi ja puolutus surkea, mutta kun ei ollut. Bratislav ei vaan ollut varma, miten alkua pitäisi kommentoida vai pitäisikö jättää kommentoimatta.

Mutta Bratislav antoi kuitenkin olla ja jatkoi lukemista kaivaen samalla esiin taas paperin ja sulkakynän sekä tietenkin mustetta, jota ilman oli mahdotonta kirjoittaa. "Hei, ja hauska kuulla, että neuvoistani oli edes jotenkin apua, mutta jäänkin sitten odottelemaan hyviä uutisiasi ja toivonkin samalla, että suunnitelmasi toimivat", Bratislav aloitti lopulta omaa vastausviestiään. Seuraavaksi Killian lupaili muistaa olla kärsivällinen niin kuin olin neuvonut verraten samalla neuvoani äitinsä aikoinaan opettamaan neuvoon. Mutta tottahan se kuitenkin oli, että kärsivällisyys oli usein valttia.

Bratislav kuitenkin eteni kirjeessä ja pääsi lopulta kohtaan, jossa Killian kertoi Dehrahista tai lähinnä maan kansasta, jota voisi kuvailla hyvinkin epäileväksi, mutta oikeastaan se ei ollut mikään yllätys tai täysin uusi tieto. Sitten muureihin, joista Bratislav oli myöskin tietoinen eli mitään oikeasti kovinkaan kiinnostavaa poika ei ollut saanut maasta irti... vielä ainakaan. Dehrahin kansalaisetkaan eivät olleet Killianille tulleet puhumaan, mutta olipa yllätys. Miksi he ylipäätään haluaisivat ihan vaan puhua maansa valtaajan kanssa? Luulisi, että yrittäisivät saada maataan takaisin eikä harrastaa smalltalkia. Ei Bratislavkaan tuntenut, että hänellä olisi asiaa tämän maan kansalaisille, ellei heillä olisi jotain kunnollista tietoa, mutta ihan niin kuin he kertoisivat, mutta hänellä olikin omat tietolähteensä. Mutta seuraavaksi kuitenkin selvisi, että Killian oli iskenyt majapaikkansa maan köyhemmälle alueelle maaston ollessa karua ja kasvillisuutta vähän, mutta tuskin aluetta muuten yleisesti köyhäksi väitettäisiinkään. Maan köyhyyshän sen kansalaisistakin köyhiä lopulta teki, mutta sen takia Killian oli halunnut yrttilisäystä ja kiitteli siitä kuitenkin, vaikka aika niukka olikin. Ei Bratislavilla ollut silloin itselläkään kovinkaan paljoa vielä antaa. Tähän mennessä hän oli kuitenkin kasvattanut hieman yrttikokoelmaansa viimekertaiseen nähden, mutta ei kai poika ollut olettanut tosissaan saavansa nipullista tavaraa kirjeen sisällä toimitettuna. "Olen mielissäni, että edes vähäisestä määrästä oli apua. Voin laittaa tämän kirjeen mukana hieman vielä lisää yrttejä tulemaan, mutta omakaan varastoni ei ole vielä kehuttava, vaikka määrä onkin kasvanut sitten viimekertaisen", Bratislav kirjoitti ja kaivoi jo valmiiksi esiin taas muutamia yrttejä.

Mutta lopulta Bratislav päätyi Killianin kirjeessä itseään kiinnostavimpaan seikkaan eli siihen yrttiasiaan ja niihin yrtteihin, joita itse oli pyytänyt ja jotka hän oli kyllä jo kaivanut kirjeestä esille ja lisännyt kokoelmaansa, vaikka olikin hieman tyytymätön siihen, ettei ollut saanut kaikkia pyytämiään yrttejä, mutta sentään kaksi kolmesta ja olihan se paremman puolella. Ilmeisesti kolmannen puute johtui vaan siitä, että poika oli väärällä puolella muureja Dehrahin suhteen, minkä takia olisi ehkä köyhiä alueita enemmän kannattanu harkita majapaikkaa jostain rikkaimmilta alueilta, jos ei suoraan pääkaupungista. Bratislavilla nyt oli ollut onnea eräiden sattumuksien kautta, että oli päässyt pitämään majapaikkaansa suoraan Gerosin valtakunnan linnassa, josta oli alkanut tekemään pikku hiljaa omaansa. Mutta oli miten oli, täytyi kuitenkin olla tyytyväinen siihen, mitä sai. Asiat voisivat olla huonomminkin. Killian lupasi kuitenkin kirjeessään laajentavansa tutkimuksiaan. "Toivottavasti tutkimuksesi tuottavat tulosta ja löydät haluamasi, mutta siihen asti, kiitokset kuitenkin toimittamistasi yrteistä. Uskon niistä olevan apua hankkeissani. Terveisin Bratislav", Bratislav kirjoitti miettien, että tulisikohan mahdollinen seuraava kirje mahdollisesti vasta sitten, kun Killian olisi saavuttanut enemmän Dehrahin puolella, mutta se jäi nähtäväksi... vai tuliko ollenkaan.

Jälleen Bratislav taitteli kirjeensä ja laittoi sen kirjekuoreen, jonka sisään sujautti myös niitä muutamia muita yrttejä. Sen jälkeen hän sulki kirjeen ja sinetöi sen kiinni. Lopuksi mies kirjoitti vielä kirjekuoren kääntöpuolelle sen kenelle kirje oli osoitettu, minkä jälkeen pyysi huoneen ulkopuolella lorvailevaa miestä hakemaan hänen luotetuimman miehensä paikalle. Hän antoi taas kirjeen toimitettavaksi hänelle ja mies lupasi hoitavansa tilanteen ja lähti heti matkaan. Bratislav puolestaan alkoi tutkimaan tarkemmin Killianilta saamiaan yrttejä nyt kun oli ne vihdoin käsiinsä saanut, vaikka määrä vähäinen olikin, muttei Bratislav ollutkaan odottanut mitään hillitöntä nippua.

Vastaa tähän
Kirjoittaminen ei vaadi rekisteröitymistä!